9.2.2022

Lasten musiikkijuhlat 2022

Lasten musiikkijuhlat järjestetään tänä vuonna jo viidettätoista kertaa. Turun konservatorio ja Turun filharmoninen orkesteri tarjoavat 12.–20.3.2022 yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa yli 20 musiikillista tapahtumaa. Musiikkijuhlien tavoitteena on esitellä lapsille ja nuorille musiikin mahdollisuuksia elämyksinä, harrastuksena ja jopa ammattina.

Juhlat käynnistyvät lauantaina 12.3., jolloin tapahtumia suorastaan pursuilee. Heti aamusta Sigyn-salin aulassa Muskaribrunssilla on luvassa muskarimukavaa lapselle yhdessä oman aikuisen kanssa kaikille avoimissa muskarituokioissa klo 9.15, 10.15 ja 11.15. Hansatorilla koetaan klo 13.30 FlashMob-sambashow, joka on Samigon Sambapajan minikulkueen muodossa tapahtuva afrobrasilialaisten rytmien yhteissoittoesitys. Iloa, väriä ja ääntä ovat tuottamassa myös Samba Cariocan nuoret tanssijat. Heti sambailun perään konservatorion soittajat esiintyvät Maestro Markuksen ja Fiktio Faktan pyörittämässä Soitinesittelykarusellissa.

Avajaispäivä jatkuu Turun linnassa klo 15.30, jolloin otetaan selvää mistä on kysymys otsikossa ”Cantigas, serpentti & laatikkosinfonia!” Keskiaikaiset sävelet ja salaperäiset soittimet soivat koko perheen konsertissa Turun linnan kuninkaansalissa. Sigyn-salilla vuorossa klo 16 puolestaan on Pikkulin laululeikkishow. Lapsiyleisö ei ole uskoa silmiään, kun Pikku Kakkosesta tuttu Pikkuli saapuu ihan oikeasti paikalle. Puoli tuntia ennen Pikkulin esitystä kuullaan CCI-kuoron laulutervehdys.

Sunnuntaina 13.3. Sigyn-salissa klo 15 Lastenorkesteri The Bätmäns soittaa ripeää, rapeaa, hidasta, nopeaa, maalailevaa ja haaveilevaa musiikkia. Maanantaina 14.3. Sigyn-salissa klo 18 esittäytyvät urut, kantele, cembalo, harppu ja harmonikka. Huomaa erikoisuutena neljän katedraalin äänikerroilla varustetut Mixtuur-virtuaaliurut, joita lapsikin yletty soittamaan. Tiistaina 15.3. Sigyn-salissa klo 18 Kitaraorkesterien kevätmuutossa Turun konservatorion neljä kitaraorkesteria esiintyvät erikseen ja yhdessä.

Soitinesittelyt jatkuvat Sigyn-salissa 16.3. klo 18, jolloin luvassa on koko perheen ratkiriemukas musiikkimatka soitinten kiehtovaan maailmaan, oppainaan Maestro Markus ja Fiktio Fakta. Samaan aikaan Turun NMKYn juhlasalissa kuullaan lastenlaulukonsertissa esityksiä niin uusista kuin vanhoista lastenlauluista.

Vaski- ja lyömäsoitinyhtye Quinsonitus esittää Sigyn-salissa torstaina 17.3. klo 18 Supersankarimusiikkia. Koko perheen vauhdikkaassa konsertissa soivat kaikkien aikojen parhaat supersankariteemat aina tuoreista Marvel-leffoista Ihmemies-tunnariin. Lämppärinä puoli tunta ennen konserttia salin aulassa kuullaan sankarillista vaskimusiikkia.

Mimmit ja Laivaston soittokunta valtaavat Sigyn-salin perjantaina 18.3. klo 18. Mimmit pulppuavat laulua, tanssia ja puhetta, ja saavat kuuntelijat taatusti hyvälle tuulelle. Laivaston soittokunnan ja Mimmien yhteiskonsertti yhdistää Mimmien tutut laulut ja puhallinorkesterin täyden soundin.

Lauantaina 19.3. Mestarinkatu koulutalolla on luvassa Musiikillinen puuhapäivä klo 12–15. Isäntinä päivässä toimivat Maestro Markus ja Fiktio Fakta. Ohjelmassa ovat mm. avoimet muskarit, lasten Musalabra, orkesteriesityksiä, junioribändejä, opettajien soitinesittelyitä ja kahvio.

Turun filharmoninen orkesteri kutsuu koko perheen musiikkimatkalle Muumilaaksoon lauantaina 19.3. klo 13 ja 16 sekä torstaina 17.3. klo 12 Konserttitalolle. Muumiperheen lauluretki -konserteissa kuullaan vuoden 2015 lastenlevyn Emman saaneelta Muumiperheen lauluretki -levyltä muumilauluja sinfoniaorkesterille sovitettuina. Kappaleiden välissä Eija Ahvo ja Markus Bäckman kertovat lapsille jännittäviä tarinoita lauluista sekä esittelevät lavalla äänessä olevia soittimia. Konsertissa esiintyvät lisäksiPuolan musiikkiluokkien 4e ja 3e -luokat, valmentajinaan Oona Heiskala ja Aira Arola. Turun filharmonista orkesteria johtaa Erkki Lasonpalo. Riina ja Sami Kaarlan kuvitus Konserttitalon seinälle heijastettuna täydentää muumitunnelman. Lisäksi klo 14 ja 15 yleisöä yläaulassa tervehtivät Turun konservatorion lauluyhtyeet sekä Pikkurella ja Auriella -kuoro.

Junioribändit Hymynaamat, The Snakes, STK-bändi ja Breathing Leaf rulettavat hurjasti Sigyn-salissa sunnuntaina 20.3. klo 14. Samana iltana Mestarinkadun konserttisalissa pääsee tutustumaan kultaiseen trumpettiin, muureja murtavaan pasuunaan ja Pikku kakkosen tuubaan Aura Brass Bandin avoimessa harjoituksessa klo 18.

Tutustu ohjelmaan täällä. Konsertteihin on vapaa pääsy ellei toisin mainita.