3.2.2023

Lasten musiikkijuhlat

Lasten musiikkijuhlat järjestetään tänä vuonna jo 16. kertaa. Turun konservatorio ja Turun filharmoninen orkesteri tarjoavat 17.–26.3.2023 yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa yli 20 musiikillista tapahtumaa. Musiikkijuhlien tavoitteena on esitellä lapsille ja nuorille musiikin mahdollisuuksia elämyksinä, harrastuksena ja jopa ammattina.

Juhlat käynnistyvät lauantaina 18.3. klo 14 Avajaisiloittelulla Hansatorilla, jossa musisoi konservatorion Big Band solisteineen. Turun linnassa klo 15 koetaan Prinsessan uni eli kuinka lohikäärme kukistettiin Turun vanha musiikki ry:n esityksessä. Klassikkosatu prinsessa Ruususesta palaa juurilleen kun Herttuan musikantit seikkailevat vanhojen sävelaarteiden parissa, tällä kertaa huikean sirkusesityksen kuvittamana.

Samaan aikaan Lasten musiikkijuhlien kanssa Turussa vietetään Valtakunnallisia puhallinpäiviä. Keskeinen osa tapahtumaa on esitellä uutta ja innostavaa puhallinmusiikkiohjelmistoa lasten ja nuorten orkestereiden käyttöön. Nämä konsertit sopivat hyvin myös Lasten musiikkijuhlien ohjelmaan. Varissuon Iloiset puhaltajat ja Aura Mini Wind Band esiintyvät jo pe 17.3. klo 17 Sigyn-salissa otsikolla Kaksin aina kaunihimpiAura Wind Bandin konsertissa la 18.3. klo 11 on pidempään harrastaneiden ohjelmistoa otsikolla Aamulaulu Linnankadulla. Sunnuntaina Aura Youth Wind Band ja Aura Junior Wind Band ystävineen esiintyvät Sigyn-salissa klo 11.00.

Sunnuntaina 19.3. ennakotiedoista poiketen Megasakki korvaa Quinsonituksen konsertin Sigyn-salissa klo 14.00. Megasakki on uusi lastenmusiikkiyhtye, joka julkaisi debyyttialbuminsa Siili beatboksaa vuonna 2022. Pidetty yhtye voitti albumillaan Vuoden lastenmusiikki -kategorian Emma-palkinnon helmikuussa 2023. Megasakki tuo Turkuun ripauksen supervoimia, kun yleisön kanssa selvitetään kadonneiden tavaroiden arvoitusta ja kutsutaan paikalle kaikkien sankareiden serkku: Pyyhki-Man!

Maanantaina 20.3. klo 18 Sigyn-salissa vuorossa on Pikkulin laululeikkishow. Lapsiyleisö ei ole uskoa silmiään, kun Pikku Kakkosesta tuttu Pikkuli saapuu ihan oikeasti paikalle. Pikkuli esiintyy jo aamupäivällä klo 10 lähiseudun päiväkotiryhmille, esitykseen mahtuu myös yksittäisiä perheitä vielä mukaan. Pikkuli saa konserteissa vieraakseen Puolalan alakoulun 4E-musiikkiluokan, joten luvassa on ainutlaatuinen esitys.

Samaan aikaan Lasten musiikkijuhlien kanssa käynnistyy haku Turun konservatorion taiteen perusopetukseen. Jos musiikki harrastuksena kiinnostaa, mutta oma soitin ei ole vielä tiedossa, kannattaa osallistua Lasten musiikkijuhlien tapahtumiin. Tiistaina 21.3. klo 18 Sigyn-salin Soitinesittelykonsertissa on mahdollisuus nähdä iso kattaus erilaisia soittimia ja lauantaina 25.3. Mestarinkadun puuhapäivässä niitä pääse myös itse kokeilemaan.

Keskiviikkona 22.3. klo 18 Sigyn-salissa esiintymässä ovat kaikkia konservatorion neljä kitaraorkesteria. Orkesterit soittavat yhdessä ja erikseen ja mukana menossa on harvinaisia sopraano- ja bassokitaroita. Samana päivänä klo 17 pääkirjastossa pidetään soittotunti aiheenaan harmonikka. Turun NMKY:n musiikkiopiston Iloisten sävelten lastenkonsertti kuullaan klo 18 Namikan juhlasalissa.

Turun filharmonisen orkesterin Avain hukassa -konsertti torstaina 23.3. klo 18 Konserttitalossa kutsuu lapset riemukkaaseen ja visualisoituun musiikkiseikkailuun. Avain hukassa -konsertissa ongelmaksi muodostuu kadonnut avain. Etsintä vie kertoja Hanna Vahtikarin johdolla kerrostalon jokaiseen asuntoon, ja samalla tutustutaan talon värikkäisiin asukkaisiin. Mistä asunnosta avain lopulta löytyykään? Konsertti perustuu Sanna Manderin Finlandia-palkittuun lastenkirjaan. Musiikin on säveltänyt Tapiola Sinfoniettan tilauksesta Marzi Nyman, ja Nyman myös johtaa konsertin.

Torstaina 23.3. Sigyn-salissa koetaan kouluikäisille ja sitä vanhemmille sopiva tanssi- ja musiikkielämys Above, joka perustuu Roope Kivimaan samannimiseen albumiin. Musiikkiopisto Arkipelagin tuotannossa on esiintymässä kaikkiaan 80 esiintyjää ja kuusi muusikkoa.

Soiva Siili ja Laivaston soittokunta yhdistävät voimansa perjantaina 24.3. klo 18 Sigyn-salissa. Soivan siilin kanssa matkaan mm. Ruuneperin, Voltikkaan ja Mököpeikon kanssa ja tehdään yhdessä askel Litsis lätsis -lätäkköönkin.

Lauantaina Mestarinkadun koulutalolla vietetään Musiikillista puuhapäivää. Ohjelmassa on mm. avoimet muskarit, orkestereiden esityksiä, junioribändejä ja soittimien kokeilupajoja. Tapahtumaa isännöivät Maestro Markus & Fiktio Fakta ja kahvio BuffoBasso on avoinna. Sigyn-salissa lauantaina 25.3. klo 16 Turun konservatorion kuorot SigynellaAuriella ja Lauluaakkoset saavat vieraakseen Jyväskylästä Kolmekutoset. Kaikkiaan neljä kuoroa laulavat luonnosta ja maailman ihmeistä otsikolla Maailma ja me.

Sunnuntaina 26.3. Sigyn-salin Bändikavalkadissa esiintyy lasten ja nuorten rytmimusiikin kokoonpanoja: Junior Big Band, Hymynaamat, Snakes, Playm The Fruitz, Electronics ja Falling Leaf.

Tervetuloa Lasten musiikkijuhlille!

Tutustu Lasten musiikkijuhlien esitteeseen.

perjantai 17.3.

klo 17.00 Sigyn-sali | Kaksin aina kaunihimpi 
Puhallinorkesterien ohjelmistoesittelykonsertti

Varissuon Iloiset Puhaltajat V.I.P. ja Aura Mini Wind Band
Johtaa: Susanna Mäkinen, Tomi Oravala, Mia Pertola ja Johanna Laakso
Konsertti on samalla osa valtakunnallisten Puhallinpäivien ohjelmaa

lauantai 18.3.

klo 11 Sigyn-sali | Aamulaulu Linnankadulla
Puhallinorkesterien ohjelmistoesittelykonsertti

Aura Wind Band, johtaa Pekka Lyytinen
Konsertti on samalla osa valtakunnallisten Puhallinpäivien ohjelmaa

klo 14 Hansatori | Avajaisiloittelu
Turun konservatorion Big Band
Vauhdikkaat viulu-, klarinetti- ja harmonikkavirtuoosit
juontaa Maestro Markus ja Fiktio Fakta

klo 15 Turun linnan Kuninkaansali | Prinsessa uni eli kuinka lohikäärme kukistettiin

Klassikkosatu Prinsessa Ruususesta palaa juurilleen kun Herttuan musikantit seikkailevat vanhojen sävelaarteiden parissa, tällä kertaa huikean sirkusesityksen kuvittamana. Luvassa on paitsi romantiikkaa ja taianomaisia tunnelmia, myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Konsertissa kuullaan tarinankerronnan välissä romanttista, vauhdikasta ja hiukan jännittävääkin musiikkia 1300–1600-luvuilta.

Musiikki: Herttuan musikantit (Turun Vanha Musiikki ry)
Kerronta: Maikki Säikkä ja Sanna Kola
Sirkustaiteilija: Markus Nivala

Esityksen kesto n. 45 min.
Liput: 15/10 €, perhelippu 39 €, 0–2-v. 0 €.
Ennakkovaraukset ja tiedustelut: tvmseura@gmail.com
Esitys on juonnettu suomeksi ja ruotsiksi.

sunnuntai 19.3. 

klo 11.00 Sigyn-sali | Pohjoisen taivaan alla -konsertti
Puhallinorkesterien ohjelmistoesittelykonsertti

Aura Youth Wind Band ja Aura Junior Wind Band, johtaa Mia Pertola
Turun konservatorion kuorot Auriella ja Sigynella
Konsertti on samalla osa valtakunnallisten Puhallinpäivien ohjelmaa

klo 14.00 Sigyn-sali | Megasakki

Valitettavasti Quinsonituksen supersankarikonsertti on joututtu perumaan, mutta konsertin kuullaan Megasakin konsertti.

Megasakki on uusi lastenmusiikkiyhtye, joka julkaisi debyyttialbuminsa
Siili beatboksaa vuonna 2022. Pidetty yhtye voitti albumillaan Vuoden lastenmusiikki
-kategorian Emma-palkinnon helmikuussa 2023. Musiikin vahvojen ammattilaisten muodostamassa kokoonpanossa laulavat Elina Arlin ja Riikka Keränen sekä soittavat basisti säveltäjä Vesa Ojaniemi ja rumpali Anssi Tirkkonen.

Rytmimusiikin tyylit soulista hiphopiin ja funkista r’n’b:hen yhdistyvät oivaltavalla tavalla
lasten arkea käsitteleviin hauskoihin sanoituksiin, joiden äärellä viihtyvät kaikenikäiset
kuulijat. Menevä musiikki ja iloinen tunnelma innostavat yleisöjä vauvasta vaariin, eikä
kvartetin konserteista puutu taikuutta: vai mitä sanot ajankääntämisestä, keijupölystä ja
telepatiasta?

maanantai 20.3. 

klo 10.00 Sigyn-sali | Pikkulin laululeikkishow päiväkodeille

klo 18.00 Sigyn-sali | Pikkulin laululeikkishow
vieraanaan Puolalan alakoulun 4E-musiikkiluokka

Shown tähti on tietysti Pikku Kakkosesta tuttu Pikkuli itse. Laulusta ja leikityksestä vastaavat Pikkuli -animaatiosarjan tekijät, pitkänlinjan lastenviihteen ammattilaiset Metsämarja ja Antti Aittokoski. Lapsiyleisö ei ole uskoa silmiään, kun tv:stä tuttu Pikkuli saapuu ihan oikeasti paikalle. Pikkuli touhuaa mukana koko shown ajan. Saamme kuulla esimerkiksi millaisia kavereita Pikkulilla on ja mitä he tykkäävät leikkiä yhdessä.

Lasten musiikkijuhlille Pikkulin laululeikkishow pelmahtaa erikoisversiona! Pikkulin, Metsämarjan ja Antin lisäksi lavalla tanssii ja laulaa joukko taitavia, iloisia ja innokkaita neljäsluokkalaisia, jotka ovat olleet myös mukana Pikkulin levyn äänityksissä.  Ainutlaatuinen esitys!

tiistai 21.3.

klo 18.00 Sigyn-sali | Soitinesittelykonsertti 

Juontajina Maestro Markus ja Fiktio Fakta.

Esiintyjät:
Jousiorkesteri
Harppuyhtye
Kanteleduo
Huilu
Pikkulyöjät
Junioribändi

keskiviikko 22.3.

klo 10 & 12 Konserttitalo | TFO koululaiskonsertti: Avain hukassa

Turun kuvataidekoulun kuvataidenäyttely Turun konserttitalon ylälämpiössä ke 22.3.–pe 24.3.

klo 17.00 Pääkirjaston musiikkiosasto | Aallonharjalla. Sisältä ulos.

Soittoa ja puhetta harmonikan ulottuvuuksista. Lehtori Marko Valtonen

klo 18.00 Sigyn-sali | Neljän kitaraorkesterin yhteiskonsertti

Esiintymässä kaikki Turun konservatorion kitaraorkesterit – Kitarataiturit ja Kitaramestarit Hanna Kourulan johdolla sekä Kitarasankarit ja Kitarissimo! Tuomas Kourulan ohjaamina. Orkesterit soittavat yhdessä ja erikseen, ja mukana menossa on harvinaisia sopraano- ja kontrabassokitaroita.

klo 18.00 Turun NMKY:n juhlasali | Turun NMKY:n musiikkiopiston iloisten sävelten lastenkonsertti.

torstai 23.3.

klo 10 Konserttitalo | Turun filharmonisen orkesterin koululaiskonsertti: Avain hukassa

klo 18 Konserttitalo | Turun filharmonisen orkesterin koko perheen konsertti: Avain hukassa

Marzi Nyman, kapellimestari, kitara ja laulu
Hanna Vahtikari, kertoja
Sävellys: Marzi Nyman
Ohjaus: Anne Rautiainen
Visualisointi, lavastus ja puvustus Sanna Manderin kuvituksen pohjalta: Annukka Pykäläinen
Animaatiot: GWorks

Tähän taloon, jonnekin, avaimeni hukkasin! Se voi olla siellä tai täällä, kakun alla, kaapin päällä! Auttaisitko pikkuisen, etsisitkö avaimen?

Riemukkaassa ja visualisoidussa lastenkonsertissa ongelmaksi muodostuu kadonnut avain. Etsintä johdattaa meidät kurkistamaan kerrostalon jokaiseen asuntoon, ja samalla tutustumme talon värikkäisiin asukkaisiin. Mistä asunnosta avain lopulta löytyykään? Konsertti perustuu Sanna Manderin Finlandia-palkittuun lastenkirjaan. Musiikin on säveltänyt Tapiola Sinfoniettan tilauksesta Marzi Nyman. Ikäsuositus yli 4-vuotiaille.

Liput 17,50 € | 17,50 € | 8,50 €

 

klo 18.30 Sigyn-sali | Above

Kouluikäisille ja sitä vanhemmille suunnattu Above tarjoaa herkän tanssi- ja musiikkielämyksen, joka pohjautuu Roope Kivimaan vuonna 2021 julkaisemaan samannimiseen musiikkialbumiin. Teoksen nimi kuvastaa nousua yläpuolelle, kuvaannollisesti pakkasen puolelta plussalle. Luontoteemoissa viipyilevä nykytanssi ja baletti houkuttelee katsojan tulemaan lähelle uutta musiikkia ja virittymään sen vahvoihin tunnelmiin. Noin 80 esiintyjän joukossa on Musiikkiopisto Arkipelagin tanssioppilaita Paraisilta, Kaarinasta ja Kemiönsaarelta. Lisäksi lavalle nousee kuusihenkinen orkesteri: viulussa Roope Kivimaa, Johanna Schwela, Riikka Lehtimäki ja Wilma Kurvinen, pianossa Henrik Järvi sekä lyömäsoittimissa Mikko Väärälä. Tanssikoreografiat ovat Solveig Ekholmin, Katariina Gonzalezin, Hanna-Rikka Nordmanin ja Marianne Pettersin käsialaa.

perjantai 24.3.

klo 10 Konserttitalo | Turun filharmonisen orkesterin koululaiskonsertti: Avain hukassa

klo 18 Sigyn-sali | Soiva Siili ja Laivaston soittokunta

Lastenmusiikkiyhtye Soiva Siilin ja Laivaston soittokunnan yhteiskonsertissa sukelletaan hauskojen tarinoiden pariin ja kuullaan riemukkaita ja osuvia lauluja niin lapsille kuin vanhemmillekin. Laadukkaasta ja helposti saavutettavasta lastenmusiikista palkitun Soivan Siilin kanssa matkataan muun muassa Ruuneperin, Voltikkaan ja Mököpeikon kanssa ja tehdäänpä yhdessä askel Litsis lätsis -lätäkköönkin.

Liput 10 €, alle 5 v. veloituksetta (tarvitsee paikkalipun). lippu.fi

lauantai 25.3.

klo 12–15 Mestarinkadun koulutalo | Musiikillinen puuhapäivä Mestarinkadulla

Isäntinä Maestro Markus ja Fiktio Fakta. Ohjelmassa mm. avoimet muskarit, orkesterit esiintyvät, junioribändit ja opettajat esittelevät soittimia kokeilupajoissa.

Kahvio BuffaBasso avoinna tapahtuman ajan.

klo 16.00 Sigyn-sali | Maailma ja me

Turun konservatorion kuorot Sigynella, Auriella ja Lauluaakkoset saavat vieraikseen jyväskyläläiset Kolmekutoset. Tule kuulemaan ja kokemaan kuinka neljä kuoroa samalla lavalla laulavat luonnosta ja maailman ihmeistä; lauluissa seikkailee kaikenlaisia otuksia pyörähtäen välillä toisella puolen maapalloa!

Kuorojen valmennus:
Auriella ja Sigynella: Maikki Säikkä & Tuire Mellanen
Kolmekutoset: Suvi Airaksinen
Lauluaakkoset: Maria Jaakkonen
Piano: Kai Piikkilä

sunnuntai 26.3.

klo 14.00 Sigyn-sali | Bändikavalkadi 

Junior Big Band
Hymynaamat
Snakes
Play
The Fruitz
Electronics
Falling Leaf