17.3.2024

Vuoden Pinna Reijo Bormanille

Vuoden Pinna 2024 koulutuspäällikkö Reijo Bormanille

Suomen Puhallinorkesteriliitto ry. myönsi 17.3.2024 koulutuspäällikkö Reijo Bormanille Vuoden Pinna 2024 -tunnustuspalkinnon Hämeenlinnassa järjestetyillä Valtakunnallisilla Puhallinpäivillä. Palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa työskentelevälle orkesterinjohtajalle, joka palkinnon saadessaan toimii aktiivisesti orkesterityön parissa.

Reijo Borman aloitti soittoharrastuksensa alttotorvella Turun seurakuntien puhallinorkesterissa syksyllä 1967. Kapellimestarina toiminut Laivaston soittokunnan evp. kapellimestari Rafael Pulkkinen rohkaisi Bormania tarttumaan myös pinnaan, ja antoi hänelle erinomaisen pohjakoulutuksen Artturi Ropen opein.

Reijo Borman opiskeli Turun konservatoriossa vuosina 1970–1985 Reino Kotaviidan johdolla pääaineenaan trumpetti. Hän toimi Turun konservatorion lehtorina vuosina 1978–2001 ja vuosina 2001–2019 apulaisrehtorina. Ennen tointaan konservatoriossa Borman toimi vaskisoiton opettajana ja puhallinorkesterin johtajana Paimion musiikkiopistossa, Varsinais-Suomen musiikkioppilaitoksessa sekä Turun kaupungin koululaitoksen puhallinorkesterissa. Tällä hetkellä hän toimii Turun konservatorion taiteen perusopetuksesta vastaavana koulutuspäällikkönä.

Soittoharrastustaan Reijo Borman on jatkanut Aura Brass Bandin flyygelitorvensoittajana ja Duo Brutalin alppitorvensoittajana. Lisäksi Reijo Borman toimii Turun VPK:n puhallinorkesterin kapellimestarina.