19.4.2024

Aura Sinfonia: Solistinen kevät

Turun konservatorion ja Puolalanmäen musiikkilukion yhteinen orkesteri Aura Sinfonia konsertoi keskiviikkona 24.4. klo 19.00 Sigyn-salissa. Orkesteria johtaa kapellimestari Olli Vartiainen.

Aura Sinfonian konsertissa kuullaan tällä kertaa kolme solistinumeroa. Väinö Viljanen soittaa Edvard Griegin pianokonserton komean ensimmäisen osan. Inka Metsäranta esittää Carl Reinecken huikaisevan kauniin Balladin huilulle opus 288. Aura Mäkisen ohjelmassa on kaihoisa Pablo de Sarasaten Zigeunerweisen op. 20. Kaikki solistit ovat Turun konservatorion opiskelijoita.

Konsertin orkesteriteoksina kuullaan Jean Sibeliusksen hienostunut Pelléas och Mélisande op. 46. Konsertti päättyy lattaritunnelmiin meksikolaisen Arturo Márquezin Danzón nro 2 parissa.

Aura Sinfonian konsertti on viides kerta kun oppilaitokset tuottavat yhteisen konsertin. Ammatillisen koulutuksen ja lukion raja-aitoja ylittävä orkesteritoiminta on valtakunnallisesti harvinaista. Orkesteria johtava Olli Vartiainenluonnehtii yhteistyötä suorastaan poikkeukselliseksi ja esimerkilliseksi. Kokoonpanossa on tällä kertaa mukana soittajia myös Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksesta. Yhteistyön moniulotteisuutta lisää vielä se, että konserttia edeltävä harjoitusviikonloppu on samalla Atso Almilan kapellimestarikurssi, joka järjestetään yhdessä Pirkanmaan Pinna ry:n kanssa.

Olli Vartiainen on väitellyt orkesterin johtamisesta ja oppilasorkesteritoiminnasta. Hän työskentelee orkesterinjohtajana ja viulunsoiton opettajana Länsi-Helsingin ja Espoon musiikkiopistoissa sekä Turun konservatoriossa ja musiikkiopistossa. Lisäksi Olli Vartiainen opettaa orkesterinjohdon perusteita Sibelius-Akatemiassa. Oppilasorkestereita Vartiainen on johtanut mm. Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Unkarissa, Tanskassa, Itävallassa, Venäjällä ja Fär-saarilla.

Aura Sinfonian konserttiin Sigyn-saliin ke 24.4.2024 klo 19 on vapaa pääsy, tervetuloa!