Monday Jazz Happening: Case Kämäräinen

ma 5.9.2022 klo 19
Rica Bar
Vapaa pääsy

Marek Konarski – saksofoni
Tuomo Uusitalo – piano
Petter Asbjørnsen – basso
Tomi Kämäräinen – rummut

Case Kämäräinen (FIN/POL/NOR) Puolalainen mystiikka, Norjan vuonojen kaiku sekä suomalainen romantiikka. Näistä lähtökohdista musiikkinsa ammentavaa Case Kämäräistä kuullaan Turun Rica Barissa ma 5.9. Case Kämäräinen on kansainvälinen jazzkvartetti, joka esittelee rumpali Tomi Kämäräisen musiikkia. Kämäräistä on viimeksi kuultu yhdysvaltalaisen artistin Janet Evran kanssa elokuun alulla Suomessa sekä Yhdysvalloissa joulukuussa 2021. Yhtyeen sävellyksien melodioita tulkitsee mm. Kathrine Windfeld Sextetistä ja Tim Hagans Quintetistäkin ja tuttu saksofonisti Marek Konarski (PL). Pianossa kuullaan virtuoosimaista Tuomo Uusitaloa, joka on soittanut mm. Tommy Dorcey Orchestrassa ja Post Modern Jukeboxissa. Bassossa aivan huikea improvisoija Petter Asbjørnsen (NO). Uuden albumin Joyride (Eclipse Music) musiikki oli sävelletty akustisille instrumenteille, kunnes hieman ennen äänityksiä ilmeni väärinkäsitys: studiolla ei ollutkaan akustista pianoa. Tämä osoittautui kuitenkin positiiviseksi käänteeksi. Uudella albumilla kuullaan ensimmäisestä poiketen elektronisia soundeja sekä efektejä, jotka sopivat Kämäräisen uuteen musiikkiin täydellisesti.

Case Kämäräinen esiintyy klo 19, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset. Vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!

Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ravintolayhteistyössä toteuttama tapahtuma, jota on järjestetty jo 16 vuoden ajan. Vuodesta 2021 mukana yhteistyössä ja tapahtumaa tukemassa on myös Jazz City Turku ry.