Marko Autio

koulutuspäällikkö, ammatillinen koulutus

040 532 6499

marko.autio@turunkonservatorio.fi

Marko Autio on turkulaissyntyinen pianisti, kapellimestari ja säveltäjä. Turun konservatoriossa aloittamiaan pianonsoiton opintoja Marko Autio jatkoi Sibelius-Akatemian solistisessa koulutusohjelmassa vuodesta 1989. Musiikin maisteriksi hän valmistui vuonna 1997 opettajinaan mm. Margit Rahkonen ja Carlos Juris. Marko Autio on täydentänyt opintojaan mm. Dmitri Bashkirovin ja Roberto Bravon mestarikursseilla. Hän on opiskellut myös Sibelius-Akatemian korrepetiittori-koulutuksessa vuosina 1990–1994. Sävellystä Marko Autio on opiskellut Harri Wessmannin johdolla.

Marko Autio on esiintynyt solistina, kamarimuusikkona ja liedpianistina Suomen lisäksi mm. Pohjoismaissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Turun kaupunginteatterin kapellimestarina hän toimi vuosina 1993–2004. Kapellimestarina hän on johtanut oopperaa, operetteja ja musikaaleja. Autio debytoi Turun filharmonisen orkesterin kapellimestarina maaliskuussa 2007 johtaen Matti Rag Paanasen 5. sinfonian kantaesityksen.

Marko Aution oman sävellystuotannon painopisteet ovat piano-, laulu- ja kamarimusiikissa. Hänen sävellyksiään on esitetty Suomen lisäksi mm. Saksassa. Marko Autio on sovittanut operetteja ja musikaaleja ja muuta näyttämömusiikkia sekä kaikenlaista musiikkia erilaisille kokoonpanoille duoista sinfoniaorkesteriin. Hän sai toisen palkinnon Kangasniemen liedpianistikilpailussa vuonna 1994 ja Turun kaupunginteatterin Luovan Hulluuden -palkinnon vuonna 1995.