Outi Heiskanen

lehtori klarinetti

outi.heiskanen@turunkonservatorio.fi

Outi Heiskanen aloitti klarinettiopintonsa Kuopion konservatoriossa Raija-Liisa Paczkowskin ja Rauno Tikkasen oppilaana ja Sibelius-Akatemiassa vuosina 1996–2002 klarinettitaiteilija Kari Kriikun opissa. Samanaikaisesti opinnot täydentyivät Geneven konservatoriossa mestari Thomas Friedlin oppilaana.

Sibelius-Akatemian diplomitutkinnon Heiskanen suoritti vuonna 2002 erinomaisin arvosanoin, kuten myös Geneven konservatorion Premier-prix -tutkinnon vuonna 2001. Vuonna 2016 Heiskanen valmistui Turun ammattikorkeakoulusta musiikkipedagogiksi.

Opintojaan Outi Heiskanen on täydentänyt mm. Alan Hackerin, Anthony Payn, Charles Neidichin, Michel Lethiecin ja isoveljensä Asko Heiskasen opissa. Hän on soittanut useissa suomalaisissa ja eurooppalaisissa orkestereissa. Heiskanen on esiintynyt mm. Oslon radion sinfoniaorkesterin ja Kuopion kaupunginorkesterin solistina. Vuonna 1997 hän voitti Nordens talent -kilpailun Suomen finaalin, jonka myötä YLE teki hänestä oman tv-dokumentin. Vuonna 2003 Outi sijoittui Uudenkaupungin Crusell-klarinettikilpailuissa 3. sijalle.

Vuonna 2001 Outi Heiskanen valittiin Turun konservatorion puupuhallinmusiikin lehtoriksi. Oma soittaminen ja esiintyminen on tärkeä henkireikä ja Outi keikkaileekin ahkerasti suomalaisten sinfoniaorkestereiden riveissä.