Mikael Kemppainen

lehtori piano, säestys

mikael.kemppainen@turunkonservatorio.fi

Mikael Kemppainen opiskeli Sibelius-Akatemiassa opettajanaan ensin Minna Pöllänen ja Liisa Pohjola. Hän suoritti pianonsoiton A-tutkinnon erinomaisin arvosanoin vuonna 2001 sekä musiikin maisterin tutkinnon vuonna 2002.

Opintojaan Kemppainen on täydentänyt lukuisilla koti- ja ulkomaisilla (mm. Unkari, Viro, Venäjä, Itävalta, Ranska, Hollanti, Luxemburg) mestarikursseilla ja yksityisopinnoilla, tärkeimpiä opettajinaan mm. György Sebök, György Kurtag, Pavel Gililov, Claude Helffer, John O’Conor ja Niel Immelmann.

Lisäksi hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa kamarimusiikkia Ralf Gothónin sekä liediä Ilmo Rannan, Gustav Djupsjöbackan ja Hartmut Höllin johdolla.

Keväällä 2001 Kemppainen voitti ensimmäisen kansallisen Jyväskylän Pianokilpailun, joka perustettiin jatkamaan Maj Lind -kilpailun roolia maamme tärkeimpänä kansallisena pianokilpailuna.

Kemppaisella on ollut sooloesiintymisiä mm. Turun musiikkijuhlilla, Helsingin Juhlaviikoilla, Kuhmon Kamarimusiikissa ja Berliinissä PianoForum -kongressin konserttisarjassa Young Prize-Winners ja hän hän on toiminut useiden kaupunginorkestereiden solistina. Lisäksi hän on tehnyt radionauhoituksia Yleisradiolle.

Kemppainen on innokas ja aktiivinen kamarimuusikko. Jo opiskeluaikanaan hän oli pianistipartnerina mukana mm. Münchenin (ARD), Hannoverin (Joseph Joachim) ja Kuopion viulukilpailuissa, Kangasniemen laulukilpailuissa useita kertoja sekä lukuisissa A-tutkinnoissa. Nykyään hän toimii pianistina mestarikursseilla ja kilpailuissa sekä sivutoimisena säestäjänä Sibelius-Akatemiassa. Turun konservatoriossa Kemppainen on toiminut syksystä 2003 alkaen.