Hanna Kourula

kitara

hanna.kourula@turunkonservatorio.fi

Hanna Kourula on valmistunut musiikkipedagogiksi Turun ammattikorkeakoulusta pääaineenaan kitara vuonna 2002, musiikin kandidaatiksi muusikon koulutusohjelmasta Malmön musiikkikorkeakoulusta vuonna 2004 ja musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta vuonna 2008. Lisäksi hän on opiskellut musiikkitiedettä ja kasvatustiedettä yliopistossa.

Kitaransoittoa hän on opettanut ammattiopintojen ohessa vuodesta 1998 alkaen, aluksi Turun kulttuurikeskuksella ja vuodesta 2002 alkaen Turun konservatoriossa. Kourula on myös toiminut hallituksen jäsenenä sekä Turun kitaraseurassa että Suomen kitaransoitonopettajat ry:ssä (SKOY) useita vuosia.

“Työskentelen toiveammatissani, musiikin ja lasten ja nuorten parissa. Opettamisessa minua viehättää erityisesti erilaisten oppilaiden kohtaaminen ja työn pitkäjänteisyys. Saman oppilaan kanssa on usein mahdollista tehdä työtä vuosikausia, ja opiskelu ja tavoitteet voidaan suunnitella jokaisen kanssa yksilöllisesti opetussuunnitelman puitteissa.

Hienoa on myös se, ettei tarvitse keskittyä jonkin yksittäisen ikäryhmän tai taitotason opettamiseen: 5-vuotiaan vasta-alkajan jälkeen voi tulla tunnille lähes aikuinen, jo pitkällä soitossaan oleva oppilas.

Yhteissoitto on mielestäni tärkeä osa soitto-opintoja. Johdan konservatorion nuorimpien kitaristien Kitaramestarit-orkesteria, johon pyrin saamaan pienet soittajat mukaan jo ensimmäisen opintolukukautensa jälkeen. Toivon, että jokainen lukukausi orkesterissa tuo soittajilleen yhtä paljon iloa ja oppia kuin minulle.”

-Hanna Kourula