Johanna Laakso

lehtori vaskipuhaltimet

johanna.laakso@turunkonservatorio.fi

Johanna Laakso on opiskellut trumpetinsoittoa Sibelius-Akatemiassa vuosina 1986–1992 Erkki Karjalaisen ja Simo Rantasen oppilaana. Hän on täydentänyt trumpettiopintojaan Olavi Koskelan, Timofei Doksitserin, Urban Agnaksen ja Jouko Harjanteen johdolla. Hän on myös perehtynyt barokkitrumpetin soittoon ja vanhan musiikin esityskäytäntöihin. Johanna Laakso suoritti Sibelius-Akatemiassa barokkitrumpetinsoiton A-tutkinnon vuonna 2002. Tutkinto oli tuolloin ensimmäinen laatuaan Pohjoismaissa ja ohjaavana opettajana toimi Juhani Listo.

Sittemmin Laakso on täydentänyt osaamistaan vaskisoittimien parissa opiskelemalla eufoniumin soittoa Turun ammattikorkeakoulussa Tanja Karjalaisen johdolla. Opintojen tuloksena Laaksolla on myös AMK-musiikkipedagogin pätevyys (2011), pääaineena eufonium. Tämä mahdollistaa niin pedagogina kuin muusikkona toimimisen myös matalien vaskien parissa.

Laakson toiminta muusikkona on painottunut vanhan musiikin orkestereihin. Vuodesta 1995 lähtien hän on aktiivisesti osallistunut suomalaisten periodisoittimia käyttävien orkesterien, kuten Suomalainen barokkiorkesterin, Helsingin barokkiorkesteri ja Opus X:n, toimintaan.

Laakso on toiminut Turun konservatorion trumpetinsoiton lehtorina vuodesta 2001.