Krista Leivo

harppu

krista.leivo@turunkonservatorio.fi

Kuuluisalla ranskalaisella harppupedagogilla ja harpistilla Henriette Reniéllä (1875-1956) oli tapana kysyä oppilailtaan yksi kysymys oppilaan ensimmäisellä harpputunnilla ”Rakastatko harpun ääntä?”. Oma vastaukseni tähän kysymykseen on “ehdottomasti”. Itselläni on kunnia saada opettaa harpunsoittoa kaikille niille, jotka vastaavat tähän kysymykseen kyllä tai ehkä.
Opetan harpunsoittoa Turun konservatoriolla sekä muissa oppilaitoksissa, työskentelen freelancer-harpistina ja opiskelen aktiivisesti tullakseni paremmaksi harppupedagogiksi.

Ranskalaisten harppumestarien säveltämä musiikki sekä kamarimusiikki ovat lähellä sydäntäni. Opetuksessani painottuu yhteissoitto sekä harpistien kesken että muita instrumentteja soittavien kanssa. Harpunsoitto voisi helposti olla yksinäistä puuhaa, mutta yhteissoiton myötä oppii kuuntelemaan paremmin muita, olemaan läsnä ja on mahdollisuus löytää myös uusia ystäviä.

Harppu on soitin, johon monet eivät ole vielä päässeet tutustumaan. Esittelen mielelläni harppua ja soitinta on myös mahdollista päästä kokeilemaan kanssani.

I teach also in English.
Jag undervisar också på svenska.