Pekka Lyytinen

puhallinorkesteri, trumpetti

pekka.lyytinen@turunkonservatorio.fi

Pekka Lyytinen aloitti trumpettiopinnot 1970-luvulla, ensin Varsinais-Suomen musiikkioppilaitoksessa ja vuonna 1978 Turun konservatoriossa. Vuonna 1981 tuli voitto Suomen puolustusvoimien soittomestaruuskilpailuissa trumpettisarjassa ja samana vuonna alkoivat myös opinnot Sibelius-Akatemiassa, jossa hän suoritti trumpettidiplomin erinomaisin arvosanoin vuonna 1985. Samasta oppilaitoksesta hän valmistui myös musiikin maisteriksi.

Myöhemmin hän on täydentänyt trumpettiopintojaan muutamilla mestarikursseilla, joissa opettajina ovat olleet mm. John Miller, Pierre Thibaud ja Edward Tarr.

Vuosina 1984–1997 Pekka Lyytinen soitti useissa maamme eturivin orkestereissa; mm. Kamariorkesteri Avanti!:ssa ja Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sekä oli mukana Helsingin kaupunginteatterin sekä Svenska Teaternin musikaaliproduktioissa. Solistina hän on esiintynyt mm. Avanti!:n, Tapiola sinfoniettan, Kouvolan ja Vaasan kaupunginorkestereiden sekä Kyproksen valtionorkesterin kanssa.

Päätyökseen Lyytinen on toiminut vuodesta 2003 Raaseporin Kulttuuriopiston vaskispuhaltimien opettajana ja puhallinorkestereiden johtajana. Turun konservatorioon hän perusti A-puhallinorkesterin – Aura Wind Bandin – vuonna 2008 ja on johtanut sitä siitä lähtien. Lisäksi hän on toiminut perustamansa Turun NMKY:n Aura Brass Bandin johtajana vuosina 2004–2017. Trumpetinsoittoa Lyytinen on opettanut myös Turun konservatoriossa ja Turun taideakatemiassa (AMK).