Pekka Lyytinen

puhallinorkesteri, trumpetti

pekka.lyytinen@turunkonservatorio.fi

Pekka Lyytinen aloitti trumpettiopinnot 1970-luvulla, ensin Varsinais-Suomen musiikkioppilaitoksessa ja vuonna 1978 Turun konservatoriossa. Vuonna 1981 tuli voitto Suomen puolustusvoimien soittomestaruuskilpailujen trumpettisarjassa ja samana vuonna alkoivat myös opinnot Sibelius-Akatemiassa, jossa hän suoritti trumpettidiplomin erinomaisin arvosanoin vuonna 1985. Samasta oppilaitoksesta hän valmistui myös musiikin maisteriksi.

Myöhemmin hän on täydentänyt trumpettiopintojaan mestarikursseilla, joissa opettajina ovat olleet mm. John Miller, Pierre Thibaud ja Edward Tarr.

Vuosina 1984–1997 Pekka Lyytinen soitti useissa maamme eturivin orkestereissa, mm. Kamariorkesteri Avanti!ssa ja Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sekä oli mukana Helsingin kaupunginteatterin sekä Svenska Teaternin musikaaliproduktioissa. Solistina hän on esiintynyt mm. Avanti!:n, Tapiola sinfoniettan, Kouvolan ja Vaasan kaupunginorkestereiden sekä Kyproksen valtionorkesterin kanssa.

Turun konservatorion puhallinorkesterin johtamisen lisäksi Lyytinen on toiminut Turun NMKY:n Aura Brass Bandin johtajana orkesterin perustamisesta vuodesta 2004 lähtien.Päätyökseen hän toimii Raaseporin musiikkiopiston vaskipuhaltimien opettajana ja puhallinorkestereiden johtajana.