Harri Sippel

alttoviulu, junioriorkesteri

harri.sippel@turunkonservatorio.fi

Harri Sippel on opiskellut alttoviulunsoittoa Turun konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa suorittaen musiikin maisterin tutkinnon vuonna 1987. Hän on täydentänyt opintojaan Tukholmassa opettajanaan Björn Sjögren sekä kamarimuusikkona Lontoossa Alberni-kvartetin ja Howard Davisin johdolla ja osallistunut mm. Rainer Moogin, Gerard Caussén, Zahari Tchavdarovin ja Amadeus-kvartetin mestarikursseille.

Harri Sippel on esiintynyt omin konsertein useilla paikkakunnilla Suomessa. Aboa-kvartetin altistina Sippel on konsertoinut mm. Lontoossa, Cambridgessä, Bratislavassa ja Pietarissa sekä laajasti kotimaassa. Turku Ensemblen riveissä hän on esiintynyt sen perustajajäsenenä vuodesta 1984. Savonlinnan Oopperajuhlaorkesterissa Harri Sippel soitti vuosina 1986–2002.

Toimittuaan useita vuosia alttoviulun äänenjohtajana Turun kaupunginorkesterissa hän siirtyi Turun konservatorioon alttoviulunsoiton opettajaksi vuonna 1988. Sippel opettaa lisäksi Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksessa.

Myös oman soittimensa tunnettuuden lisääminen ja alttoviulukirjallisuuden edistäminen on ollut lähellä Sippelin sydäntä. Sippel on ollut mukana perustamassa Iitin musiikkijuhlia vuonna 2002 ja toimi juhlien toiminnanjohtajana vuoteen 2014 saakka. Sippel on perustanut Iitin musiikkijuhlayhdistyksen ja Perheniemen opiston kanssa yhteistyössä järjestettävän Nuorison musiikkikurssin ja vastannut sen suunnittelusta ja toteuttamisesta vastuullisena johtajana vuodesta 2004 lähtien.