Alma – poltergeistin tarina

ke 17.1. klo 19
Sigyn-sali
Vapaa pääsy

Tositapahtumiin perustuvassa tarinassa mezzosopraano Heidi Jakkula ja pianisti Heikki Pellinen piirtävät muotokuvan vuonna 1948 kuolleesta Almasta.

Eläessään Almalle tärkeintä oli hänen lapsensa, joka menehtyi traagisesti eikä lapsenkaipuu hellittänyt kuoleman jälkeenkään.

Myöhemmin Alman entiselle asuinalueelle Ouluun rakennettiin rintamamiestalo. Talossa asunut perhe alkoi kokemaan kummia. Aivan kuin talossa olisi ollut joku toinenkin…

Onko Alma jäänyt kuolemansa jälkeen entisille sijoilleen? Ja miten hän suhtautuu perheen pieniin lapsiin? Löytääkö Alma vielä rauhan?

Konsertissa esitettävät laulut ovat Alman aikalaisten, ruotsalaisten ja suomalaisten säveltäjien sävellyksiä (G. de Frumerie, B. Linde, I. Hannikainen, Y. Kilpinen, H. Alfvén, G. Nystroem, L-E. Larsson, W. Stenhammar).

Laulujen tekstit punoutuvat yhdeksi kokonaisuudeksi, joka kertoo Alman elämäntarinan – tarinan, joka jatkuu vielä senkin jälkeen, kun hänen maallinen taipaleensa on päättynyt.

Konsertti on dramatisoitu ja se esitetään ruotsiksi, taustaprojisoinneissa on sekä suomenkieliset käännökset että tarinan tunnelmia värittäviä valokuvia. Soiva kesto n. 45 min.

Konserttielämystä täydentää pieni valokuvanäyttely, jonka myötä yleisö pääsee sisälle tarinaan jo ennen konsertin alkua. ”Henkeäsalpaavan upea ja koskettava kokonaisuus!” – yleisöpalaute

Konsertin jälkeen pidetään pieni keskustelutilaisuus opiskelijoille ja kaikille aiheesta kiinnostuneille otsakkeella ”Näyttämöllinen lied”.

Vapaa pääsy