Circa Berza – perinteinen kiertävä sirkus

to 29.3.2018 klo 19
Sigyn-sali

Turun AMK:n Taideakatemian sirkuksen 1. vuosikurssin opiskelijat ovat luoneet ohjaaja Heidi Ahon luotsauksessa Circa Berza – perinteisen sirkusesityksen. Teos noudattaa klassisen sirkuksen numerokeskeistä muotoa. Lähtökohtana on sirkuksen käsityöläisyys, jossa kaikki sirkuksen elementit luodaan, rakennetaan, esitetään ja pakataan itse.

Esitysprojekti on sirkusopiskelijoiden ammattiopintoja ja sen tarkoituksena on opettaa sirkusalan tosityöelämän taitoja. Esitys viedään erilaisiin esitystiloihin kuten Sigyn-saliin ja koulujen liikuntasaleihin. Esiintymisen lisäksi opiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttavat esityksen teemaan liittyviä sirkustyöpajoja koululaisille.

– Esitys sijoittuu kuvitteelliselle 80-luvulle. Leikitään erilaisilla traditionaalisen sirkuksen henkilöhahmoilla ja lajeilla, kuvailee ohjaaja Heidi Aho harjoitusten lomasta.

Esityksen musiikin tekijänä on Jukka Grönfors, joka myös toimii käsilläseisonnan opettajana koulutuksessa. Mukana esityksen luomisessa ja harjoittamisessa ovat myös Kimmo Hietanen, Minna Karesluoto, Antti Nerg ja Marina Vavilova. Esitys on sirkuksen 1. vuosikurssin opiskelijoiden ensimmäinen yhteinen produktio. Opiskelijat hoitavat esiintymisen lisäksi valo-äänitekniikan ja sirkuskiinnitykset. Teatteritekniikkaan heitä ovat perehdyttäneet Esa Pukero ja Otto Wahlgren. Puvustuksessa opiskelijat ovat saaneet oppia Mervi Kuittiselta.

Esityksen kesto on 45 min, ei väliaikaa. Teos on suunnattu kaikenikäisille katsojille.

Circa Berza kiertueella:

SIGYN-SALISSA

to 29.3. klo 10:00 ja klo 19:00

KOULUISSA

ti 3.4.-su 15.4.

Ryhmille (min 20hlöä) liput pakettihinnalla.

TILAA ESITYS KOULULLESI

Tilaa esitys ja työpajat koulullesi. Esityksen hinta sisältäen mahdolliset saman päivän aikana toteutettavat työpajat on 500EUROA. Työpajojen hinta toteutettuna eri päivänä kuin esitys on 60EUROA. Työpajoja voidaan toteuttaa esityksen jälkeen viidelle-kuudelle luokalle yhtaikaisesti luokkatiloissa ja liikuntasalissa.

Tiedustelut: minna.karesluoto(ät)turkuamk.fi