Elzbieta Guzek-Soinin pianokonsertti

pe 9.11.2018 klo 19
Sigyn-sali

Pianotaiteilija Elzbieta Guzek-Soini syntyi Puolassa, Poznanissa. Muusikkoperheen esikoinen otti ensimmäiset pianotuntinsa 5-vuotiaana. Kymmenvuotiaana hän aloitti opinnot arvostetun professori Irena Kurpisz-Stefanowan yksityisoppilaana, jonka kanssa opiskeli kahdeksan vuotta, aina akatemiaan pääsyynsä asti.

Jo 12-vuotiaana nuori pianisti soitti sinfoniaorkesterin solistina Mendelssohnin g-molli konserton. Tätä seuranneiden vuosien aikana hän esiintyi vuosittain sekä erilaisten sinfoniaorkestereiden solistina että lukuisilla musiikkifestivaaleilla.

Opinnot Varsovan Chopin-Akatemiassa Guzek-Soini aloitti 17-vuotiaana. Professorinsa Lidia Kozubekin lisäksi hän opiskeli siellä ollessaan myös säveltäjä Piotr Perkowskin ja professori Tatiana Nikolajewan johdolla. Hän valmistui taiteen maisteriksi vuonna 1973 ollessaan vasta 22-vuotias.

Vuodesta 1974 lähtien Elzbieta Guzek-Soini on toiminut Suomessa pianonsoiton lehtorina, aluksi Kouvolassa ja 1978 alkaen Turussa, Turun konservatoriossa.

Kesällä 1975 hän osallistui Nizzassa professori Sancanin mestarikurssille ja seuraavana vuonna professori Hernadin mestarikurssille Budapestissä. Samoina vuosina hän työskenteli myös professori Erik Tawaststjernan kanssa Helsingissä.

Vuodesta 1996 lähtien Guzek-Soini on työskennellyt Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa pianomusiikin lehtorina. Hän jää eläkkeelle tehtävästään kuluvan vuoden 2018 marraskuussa.

Elzbieta Guzek-Soini on konsertoinut niin resitaalein, orkesterin solistina kuin erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa Suomessa, Puolassa, Belgiassa, Ranskassa ja Unkarissa. Lisäksi hän on pitänyt näissä maissa mestarikursseja ja toiminut lukuisien pianokilpailujen tuomaristoissa.

Vuosien saatossa Guzek-Soini on tehnyt useita kantanauhoituksia Puolan radiolle ja Suomen Yleisradiolle.

 

Järjestää Turun AMK