Fagottomania!

su 23.9.2018 klo 16
Sigyn-sali
Vapaa pääsy

Radion sinfoniaorkesterin fagotisti Jussi Särkkä vierailee opettamassa Turun konservatoriossa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian fagotinsoiton lehtori Jussi Särkkä vierailee Turun konservatoriossa opettamassa 22.–23. syyskuuta. Hän antaa vierailunsa aikana yksilöopetusta ja  yhtyetunteja fagottikokoonpanoille kvarteteista sekstetteihin. Opetukseen osallistuu noin 14 nuorta fagotistia Turun konservatoriosta sekä Salon, Huittisten ja Rauman musiikkiopistoista.

Musiikkia 1-15:lle fagotille Turun konservatorion Sigyn-salissa su 23.9. klo 16

Sibelius-Akatemian Nuorisokoulutuksen viikonlopputapahtuma yhdessä Turun konservatorion ja lähiympäristön alueen musiikkioppilaitosten kanssa esittäytyy yleisölle. Ohjelmassa musiikkia Bachista Bernsteiniin, viiden musiikkioppilaitoksen fagottiopiskelijoiden ja opettajien sekä SibAn lehtori Jussi Särkän voimin. Pianistina Roope Gröndahl. Tällaista et ole ennen kuullut, vapaa pääsy!

Fagotisti Jussi Särkkä (s. 1961) opiskeli musiikkia Joensuussa ja myöhemmin Helsingin Sibelius-Akatemiassa. Hän on toiminut Joensuun kaupunginorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa ja Suomen kansallisoopperan orkesterissa. Vuodesta 1995 Särkkä on työskennellyt 2. soolofagotistina Radion sinfoniaorkesterissa. Hän oli yksi Avanti!:n perustajajäsenistä ja on myös Suomalaisen Kamariorkesterin soolofagotisti. Hän on esiintynyt mm. Kuhmon ja Naantalin kamarimusiikkijuhlilla ja toimii Kerberos-yhtyeen jäsenenä. Särkkä on työskennellyt fagottimusiikin lehtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa vuodesa 1994.

Lisätietoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksesta: www.uniarts.fi/siba/sibelius-akatemian-nuorisokoulutus

Opetusvierailu toteutetaan yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kanssa. Se on osa Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa maakunnallista nuorisokoulutushanketta, jonka tarkoituksena on tukea musiikkikulttuuria monipuolisesti ja turvata korkeatasoinen musiikin harrastaminen kaikkialla Suomessa. Kolmivuotisen hankkeen kuluessa Sibelius-Akatemian opettajat vierailevat eri musiikkioppilaitoksissa. Opetus järjestetään yhteistyössä paikallisten opettajien kanssa, ja kurssien sisällöt räätälöidään kunkin oppilaitoksen tarpeiden mukaan.