Fandango

su 4.3.2018 klo 15
Sigyn-sali

Suomen Puhallinsinfonikot: Fandango Turun konservatoriolla Sigyn-salissa su 4.3.2018 klo 15.00 ja Helsingissä Valtakunnallisten Puhallinpäivien yhteydessä Musiikkitalossa la 17.3. klo 14.30. Konsertissa kuullaan uutta puhallinorkesterimusiikkia Suomesta, Norjasta ja Amerikasta. Solisteina trumpetisti Adam Rapa (USA), Jussi Vuorinen, pasuuna sekä Kai Ruskeepää, alttosaksofoni.

Maailmanlaajuisesti arvostetun amerikkalaisen trumpettisolisti Adam Rapan säveltämän teoksen Tales of the Oriental Express puhallinorkesteriversio on kantaesitys. Lieksan Vaskiviikoillakin 2016 vieraillut Rapa on kuuluisa vaikuttavasta soittotekniikastaan sekä ilmiömäisestä soolosoitostaan. Hän myös valmistuttaa ja myy itse suunnittelemaansa trumpettimerkkiään. Adam Rapa pitää Turun konservatoriolla 2.-3.3. opiskelijoille trumpetinsoiton mestarikurssin.

Solisteina esiintyvät myös Helsingin Kaupunginorkesterin pasuunan vuorotteleva äänenjohtaja Jussi Vuorinen ja saksofonitaiteilija Kai Ruskeepää. Vuorinen taituroi Rapan kanssa veikeässä Fandango –duetossa, joka on sävelletty New Yorkin Filharmonikoiden Philip Smithille (trumpetti) ja Joseph Alessille (pasuuna). Ruskeepää puolestaan tulkitsee Janne Ikosen uunituoreen Saksofonikonserton.

Kapellimestareina toimivat orkesterin perustajat Marjo Riihimäki (MuM, sotilasmusiikkialan intendentti) ja Anna-Leena Lumme (MuM, Pirkanmaan musiikkiopisto, trumpetinsoiton lehtori-kapellimestari, Vuoden Pinna 2017).

Suomen Puhallinsinfonikot (Finnish Symphonic Wind Professionals) on vuonna 2014 perustettu, musiikkiopiston opettajien ja muiden musiikin ammattilaisten sinfonisen puhallinorkesteri, joka toimii periodiluontoisesti kaksi kertaa vuodessa. Periodit suunnitellaan maantieteellisesti eri puolille Suomea, tällä kertaa Turkuun. Orkesteri koostuu noin 50 muusikosta.

Konserteissa tehdään yhteistyötä aina myös paikallisen musiikkioppilaitoksen tai nuoriso-orkesterin kanssa. Pedagogisena tavoitteena on tarjota hienoja musiikillisia elämyksiä nuorille soittajille sinfonisen puhallinmusiikin saralla, johon ei kaikilla alueilla ole paikallisesti muuten mahdollisuutta.

Tämä periodi toteutetaan yhteistyössä Turun konservatorion ja Suomen Puhallinsinfonikkojen kanssa ja Turun konsertissa esiintyy yhteisnumeron lisäksi Turun konservatorion puhallinorkesteri Pekka Lyytisen johdolla.

 

Orkesterin nettisivut: www.fswp.fi

Facebook: Finnish Symphonic Wind Professionals

Lisätietoja Adam Rapa: www.adamrapa.com

Lippujen ennakkomyynti aukeaa 8.2.2018