Joulu Ukrainan kanssa

su 19.11.2023 klo 18
Sigyn-sali

Ainutlaatuinen tilaisuus kokea Ukrainalaisten nuorten joulushow Suomessa.

Kansantanssiryhmä ”Svitanok” ja laulustudio ”Lira” ovat ukrainalaisia ryhmiä, jotka ovat voittaneet arvostetuimpia kilpailuja. He ovat edustaneet Ukrainaa mm. Puolan, Tšekin, Slovakian, Itävallan, Saksan, Ranskan, Kreikan, Liettuan, Georgian, Bulgarian ja Qatarin suurilla näyttämöillä, ja nyt he tulevat yleisön eteen Suomeen!
Joulu Ukrainassa on juhlava näytös jossa laulu ja tanssi ryhmät esittävät ohjelman perinteisiä tansseja, lauluja ja kansanmusiikkia. Juhli joulua ukrainalaisten kanssa!

Mitä katsojaa odottaa? Muinaisen ukrainalaisen kylän tunnelmaa jouluaattona. Lapset, joilla on hyviä toiveita, kulkevat talosta taloon, jossa ystävälliset isännät ja lahjat odottavat heitä. Paha voima on valmis häiritsemään juhlaa, mutta täällä todelliset ukrainalaiset kasakkasoturit suojelevat juhlaa! Miten kaikki päättyy vain katsojat näkevät sen! Ukrainan sodasta huolimatta ukrainalaisten kulttuuri elää edelleen vahvasti. Ukrainalaiset lapset ovat valmiita jakamaan luovuutensa suomalaisten kanssa!

Konsertin aikana yleisö voi tavata todellisia kasakoita ja ukrainalaisten legendojen sankareita. Viehättävät tytöt tansseineen ja lauluineen kutsuvat sinut taiteelliselle matkalle läpi Ukrainan, tuntemaan sen sielun ja tukemaan ukrainan lahjakkaita lapsia!

Esityksen kesto n. 1h 30min

Järjestäjät: Ukraina-Talo Ry, kansalaisjärjestö ”Yaksrava krayina” (Ukraina)
Tilaisuuden kumppani Turun kaupunki