Kaamos hehkuu

pe 17.11.2023 klo 19
Martin kirkko, Turku
Huovinkatu 1

Turun konservatorion kamarikuoro tuo valoa kaamokseen uuden johtajansa, Markus Luomalan ensikonsertissa Turun Martinkirkossa perjantaina 17.11. kello 19.

Elokuussa kuoron luotsina aloittanut Luomala luonnehtii tapahtumaa seuraavasti: ”Aikojemme synkkyys näyttäytyy myös vallitsevaan pimeyden aikaan sijoittuvan konserttimme ohjelmistossa. Oli ankeus tai suru sitten henkilökohtaista tai yhteisesti jaettua, yön pimeydestä voi löytää valon, tähden tai vaikkapa revontulten roihun – toivon – ja huomata, että aurinko nousee vielä huomennakin. Kaamos hehkuu!”

Konsertin varjoja ja valoa kuvittavat muun muassa kaksi kertomusta toisen maailmansodan ajalta: Francis Poulencin sarja Un soir de neige (’Luminen ilta’) ja Cecilia McDowallin Brightest Star (’Kirkkain tähti’) sekä Lili Boulangerin ylevä hymni auringolle, Hymne au Soleil, jossa mukanamme musisoi pianisti Sallamari Keinänen. Lisäksi pääsemme ihailemaan sekä Ēriks Ešenvaldsin että Ola Gjeilon revontulimaisemia ja nauttimaan Karin Rehnqvistin, Juhani Komulaisen ja Nils-Eric Fougstedtin meditatiivisista talvitunnelmista.
Konserttiin on vapaa pääsy. Hankkimalla käsiohjelman tuet 20-vuotiaan kuoron toimintaa.
Tervetuloa hehkun äärelle!

Vapaa pääsy. Käsiohjelma ovelta 20 €, ennakkoon 10 €
Konsertti kestää n. 1,5 tuntia.

Lisätiedot:
turunkonservatorio.fi/kamarikuoro 
kamarikuoro@gmail.com, 040 5797 647