Kuu kiersi jo kiertoa monta

to 30.3. klo 18.0018.45
Taidekappeli, Turku
Seiskarinkatu 35
Vapaa pääsy

”Kuu kiersi jo kiertoa monta” on lied-musiikkia, pianomusiikkia ja lauluyhtyemusiikkia yhdistelevä konsertti maaliskuun illassa. Konsertissa kuullaan, miten kuun syvyys ja valo seuraavat matkalla ja miten kuunkierto rauhoittaa. Se on myös ammattitutkintoa Turun konservatoriossa viimeistelevän Lotta Peltolan tutkintokonsertti. Kaarinalaislähtöinen keväällä valmistuva laulaja palaa ystäviensä kanssa konsertoimaan kaupunkiin, josta musiikki on jäänyt matkalle mukaan.

Lotta Peltola ja Antti Kujari ovat opintojensa ajan konsertoineet aktiivisesti lied-parina. He valmistelevat kevääksi Max Regerin 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi valikoiman lauluja unohdetun myöhäisromantikon suuresta ja monipuolesta tuotannosta. Konsertissa kuullaan osa näistä lauluista sekä muuta lied-musiikkia esimerkiksi Karkoffilta ja Schubertilta.

Vala on herkkä ja dynaaminen lauluyhtye, jonka taival alkoi Puolalanmäen musiikkilukiosta vuonna 2019. Valan muodostavat Venla Niemi, Aino Kärnä, Lotta Peltola ja Aino Mustonen. Konsertissa yhtye esittää lauluja Heino Kaskelta sekä ihailemiltaan ruotsalaislauluyhtyeiltä.

Lisäksi konsertissa kuullaan muun muassa Bachin musiikkia, eikä runoilijalegendojen Saima Harmajan ja Aale Tynnin 110-vuotisjuhlavuottakaan ole unohdettu.