Laulu kantaa aikain taa

la 6.4.2019 klo 15
Sigyn-sali

Turun NMKY:n Mieskuoron 100-vuotisjuhlakonsertti

Turun NMKY:n Mieskuoro on perustettu vuonna 1919. Perinnettä jatkava Mieskuoro Naskalit viettää siten 100-vuotisjuhliaan kuluvana vuonna. Laulu kantaa aikain taa -juhlakonsertti lauletaan lauantaina 6.4.2019 klo 15.00 Sigyn-salissa. Samassa yhteydessä julkistetaan kuoronjohtaja Tommi Saalaan kirjoittama historiikki. Turun NMKY:n Mieskuoron marssin viimeinen säe ”Laulu kantaa aikain taa” on valittu sekä historiateoksen että konsertin nimeksi.

Juhlakonsertin ohjelmisto luo katsauksen kuoron viime vuosien taiteeseen. Luvassa on kuorolaulun lisäksi myös soittimin säestettyjä ohjelmanumeroita, pienyhtyelaulua ja videotaidetta.

Sibeliuksen suomenkielisten mieskuorosävellysten rinnalle on valittu kotimaisia tangoja. Konsertissa kuullaan myös yksi kantaesitys. Ensiesityksensä saa Naskaleissa laulava Valtteri ”Fossa” Mäensäveltämä ja sanoittama, kuoro- ja konemusiikkia yhdistelevä teos Korkki. Kappaleen ”solistina” toimii kulttimaineeseen noussut Roland TB-303 -syntetisaattori, tuttavallisemmin ”Kolkki”.

Konsertin jälkipuoliskolle on koottu niin laulajien kuin yleisön lempiteoksia populaarimusiikin ja suomalaisen kansallisromanttisen ohjelmiston saralta. Konsertin päättää todellinen suurkuoro, kun esiintymislavalle astuu kuorossa vuosien varrella laulaneita miehiä.

Lämpimästi tervetuloa jakamaan historiallinen hetki Mieskuoro Naskaleiden seurassa!