Monday Jazz Happening: Case Kämäräinen ft. Severi Pyysalo

ma 25.9.2023 klo 19
Rica Bar
Vapaa pääsy

Vuorovaikutus, tarttuvat melodiat sekä vapaa improvisaatio. Näistä elementeistä musiikkinsa ammentavaa Case Kämäräinen ft. Severi Pyysalo yhtyettä kuullaan Suomen Jazzliiton yhteistuotantokiertueen puitteissa myös Monday Jazz Happeningissä!

Intuitio, joka johtaa meitä useimmiten niin arjessa kuin muissakin elämän päätöksissä, on toiminut punaisena lankana viime syksynä julkaistun ”Mystique From The North” (Eclipse Music) -albumin musiikissa. Kämäräinen lähestyi uuden musiikin säveltämistä luottaen täysin intuitioonsa. Miltei jokaisen kappaleen tyyli ja rytminen runko sai alkunsa rumpu ”grooveista”, mitä hän oli improvisoidessaan nostanut ehdolle uutta levyä varten.

Sävellystyössä Kämäräinen käytti brittiläistä 60-luvun vibrafoniaan, jonka soundiin hän on ihastunut. Yhtyeen jäsenistön vahva vapaan improvisaation pohja kuljetti Kämäräisen säveltämään kappaleita, joissa kaikille on tilaa toteuttaa omaa visiotaan soittajana. Näin ollen jokainen soittaja voi tuoda oma kädenjälkensä Case Kämäräisen musiikkiin. Kiertueella kuullaan erikoisvieraina vibrafonisti Severi Pyysaloa sekä basisti Antti Lötjöstä.

Severi Pyysalo – vibrafoni
Marek Konarski – saksofoni
Tuomo Uusitalo – piano
Antti Lötjönen – basso
Tomi Kämäräinen – rummut

Monday Jazz Happeningissa ensimmäisen setin soittaa aina illan yhtye klo 19 alkaen, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset.

Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ja Jazz City Turku ry:n tuottama tapahtuma yhteistyössä Rica Barin kanssa. Maanantaijameja on järjestetty Turussa jo 18 vuoden ajan.
Vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!

Lisätietoja:
www.ricabar.fi
www.jazzcityturku.fi