Monday Jazz Happening: Anabasis

ma 3.4.2023 klo 19
Rica Bar
Vapaa pääsy

Anabasis on uusi, originaalimusiikkia soittava suomalais-italialainen yhtye. Kokoonpanossa vaikuttaa nuoria, nousevia nimiä kotimaisella jazz-kentällä sekä jo asemansa vakiinnuttaneempia muusikoita. Yhtyeen musiikki koostuu pääosin kontrabasisti Juuso Rinnan ja pianisti Joonas Haaviston sävellyksistä, mutta mukaan mahtuu myös lainakappaleita mm. Cedar Waltonilta ja Claire Fischeriltä.

Yhtye sai alkunsa pianotriona koronapandemian keskellä vuonna 2020 Joonas Haaviston, Juuso Rinnan ja Alessandro D’Annan toimesta. Muutamien kesällä ja syksyllä 2020 soitettujen spontaanien keikkojen innoittamana yhtyeen jäsenet päättivät aloittaa säveltämään uutta musiikkia kvartettikokoonpanolle – samalla mukaan pyydettiin trumpetisti Tomi Nikku ja Anabasiksen kokoonpano oli valmis.

Tomi Nikku – trumpetti
Joonas Haavisto – piano
Juuso Rinta – kontrabasso
Alessandro D’Anna – rummut

Monday Jazz Happeningissa ensimmäisen setin soittaa aina illan yhtye klo 19 alkaen, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset.
Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ja Jazz City Turku ry:n tuottama tapahtuma yhteistyössä Rica Barin kanssa. Maanantaijameja on järjestetty Turussa jo 17 vuoden ajan.
Vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!

Lisätietoja:
www.ricabar.fi
www.jazzcityturku.fi