Monday Jazz Happening: Ida Alanen Trio

ma 15.1. klo 19
Rica Bar
Krisiinankatu 5b
Vapaa pääsy

Pianisti ja säveltäjä Ida Alasen johtama trio luotaa esikoisalbumillaan unen ja valveen rajamaita. Norjalaisen Amp Music & Records -levy-yhtiön julkaisema Awake Asleep esittelee kotimaisen jazzkentän kolme tuoretta ja persoonallista tulevaisuuden ääntä. Albumi on saatavilla CD:nä ja digitaalisesti, myös kolmiulotteista tilaääntä tarjoavassa Dolby Atmos -formaatissa.

Helsinkiläisen, Amsterdamissa paraikaa opiskelevan pianisti ja säveltäjä Ida Alasen luotsaama yhtye edustaa klassista pianotrio-kokoonpanoa parhaimmillaan. Alasen rinnalla triossa soittavat basisti Jonathan Bäckström sekä rumpali Benjamin Nylund, kaikki kolme kovassa nosteessa olevia nuoria tekijöitä.

Ida Alanen Trion ilmaisu nojaa vahvoihin sävellyksiin, joihin Alanen on saanut inspiraatiota omasta vilkkaasta ja värikkäästä unimaailmastaan. Sävellyksissä voi aistia impressionististen elementtien lisäksi vaikutteita muun muassa elokuvamusiikista ja kansanmusiikista. Unen ja valveen rajamailta ammentavat sävelmät nostavat päivänvaloon kuvia ja muotoja alitajunnan syövereistä.

Monday Jazz Happeningissa ensimmäisen setin soittaa aina illan yhtye klo 19 alkaen, ja keikan jälkeen jatkuvat jamit, jossa kohtaavat musiikin opiskelijat, harrastajat ja jazzin ammattilaiset.

Monday Jazz Happening on Turun konservatorion ja Jazz City Turku ry:n tuottama tapahtuma yhteistyössä Rica Barin kanssa.

Maanantaijameja on järjestetty Turussa jo 18 vuoden ajan
Vapaa pääsy. Tervetuloa kuuntelemaan ja musisoimaan!