Monday Jazz Happening: Ilkka Arola Sound Tagine

Rica Bar
Kristiinankatu 5
Vapaa pääsy

Trumpetisti-säveltäjä Ilkka Arolan yhtye Ilkka Arola Sound Tagine soittaa elokuvallista seikkailumusiikkia synnyttäen sävyrikkaan sekoituksen folk- ja jazz-ilmaisua höystettynä monitasoisilla rytmeillä ja elokuvallisilla äänimaisemilla. Lähi-Idän ja Pohjois-Afrikan musiikilliset mausteet ovat erityisen vahvasti esillä bändin musiikissa. Bändiliideri Arola soittaa erikoista neliventtiilistä Quartertone-trumpettia, joka mahdollistaa Lähi-Idän rikkaiden melodisten sävyjen käytön hänen ilmaisussaan.

Ilkka Arola Sound Tagine on kokenut muodonmuutoksen vuonna 2019 julkaistun Land Ahead! -levyn jälkeen, ja uudistunut yhtye tarjoilee entistä sähköisempää Lähi-Idän tanssilattia- ja psykedeliasoundia tuttujen akustisten soitinvärien rinnalle. Suomalaisen rytmimusiikin eri laidoilta yhteen kerätyt bändin huippumuusikot pursuavat ilmaisuenergiaa ja nauttivat toistensa kanssa soittamisesta tarjoten intensiivisen konserttielämyksen täynnä tunteikasta soittoa ja koukuttavia rytmikudoksia.

JAZZRYTMIT.FI / Matti Komulainen (keikka-arvio: Flame Jazz Cruise 2020)

”Monenmoiset elementit sulautettiin ilmaisuun luontevasti, että ne täydensivät toinen toisiaan. Nannaa oli myös muusikoiden tyylitaju kuunnella toisiaan herkällä korvalla: kilvansoiton sijaan kollegoille annettiin tilaa, mikä korosti tunnetta, että pohjimmiltaan musiikissa on kyse kommunikoinnista. Ilmankos yleisö syttyi saundimuhennokseen niin, että tanssilattia täyttyi.”

Jazz, folk ja maailmanmusiikki samassa veneessä

HBL.FI / Tove Djupsjöbacka (levyarvio: Land Ahead! 2019)

”Årets gladaste överraskning: trumpetaren Ilkka Arolas skiva med ett gäng toppmusiker. Optimal balans mellan Arolas två musikaliska huvudådror: orientalisk musik och groovig jazz. Det är fart och fläkt, starka melodier och fint musikerskap av både Arola själv och de andra musikerna.”

Ilkka Arola – trumpetti, saz
Topi Korhonen – sähkökitara, oud