Piuhat kiinni: Aaltoja

ti 12.11.2019 klo 19
Sigyn-sali

Turun konservatorion kamarikuoro
Johtajanaan Timo Lehtovaara

Piuhat kiinni! -konserttisarjan avajaiskonsertti Aaltoja

Ilari Hongisto (ke.)
Eivind Buene, Esaias Järnegard, Zack Pentecost (Euroopan ke.), Kaija Saariaho

 

Elektroniikan käyttö klassisen musiikin elementtinä alkoi jo 1950-luvulla. Kuoro ja elektroniikka yhdistelmänä on kuitenkin ollut suhteellisen harvinainen. Turun konservatorion kamarikuoron konserttisarja Piuhat kiinni! päivittää kuoro-ohjelmistoa elektroakustisen musiikin suuntaan. Kolmessa konsertissaan kuoro tuo tarjolle kansainvälisiä, elektroakustisia sävellyksiä ja kantaesittää myös yhteensä kuusi suomalaisten säveltäjien tilausteosta. Sarjan avajaiskonsertti Aaltoja kuullaan tiistaina 12.11. kello 19 Turun Sigyn-salissa.

Aaltoja-konsertissa liikutaan merellä ja luonnossa, ja eri puolilta kantautuvat ääniaallot kirjaimellisesti ympäröivät kuulijan. Kantaesityksenä kuullaan Ilari Hongiston säveltämä Parvi kuorolle, ääninauhalle ja kahdeksalle iPadille. Lisäksi iltaan kätkeytyy Euroopan kantaesitys Zack Pentecostin teoksesta Tesla’s Reflections Of Light ja ensi kertaa Suomessa esitettävä Eivind Buenen Allsang, joka on norjalaisiin kansankoraaleihin perustuva teos kuorolle, kansanlaulajalle ja viulistille. Ohjelmassa on myös kaksi Turun konservatorion sävellyskilpailussa 2006 menestynyttä teosta, sekä elektroakustisen musiikin pioneerin, Kaija Saariahon, vuodenaikasarja Tag des Jahrs.

Piuhat kiinni -konserttisarja haluaa avata kuulijoiden ja myös säveltäjien mielikuvitusta ja korvia sekä herättää ajatuksia ’ai, noinkin voi säveltää kuorolle’. Kokonaisuus tuo ilahduttavia yllätyksiä sekä esiintyjille että yleisölle”, luonnehtii kuoronjohtaja Timo Lehtovaara. Konserttisarjaa ovat tukemassa Varsinais-Suomen kulttuurirahasto ja Suomen kulttuurirahaston keskusrahasto, ja suurhanke jatkuu syksyyn 2020 asti. Avajaiskonsertin liput 15/10 euroa ovat myynnissä osoitteessa tkkk.tapahtumiin.fi

Lisätietoja ja lippuvarauksia: kamarikuoro@gmail.com / 040 5797 647