Piuhat kiinni! – konserttisarja, osa 2: Havinaa

la 21.11.2020 klo 16
Sigyn-sali

Turun konservatorion kamarikuoron elektroakustisen kuoromusiikin sarjan Piuhat kiinni! toinen konsertti vie kuulijan vahvasti meren äärelle maisemiin, joissa voi aistia tuulen ja toisaalta historian havinaa.

Konsertissa kuullaan kolme kuoron tilaamaa kantaesitystä. Ulf Långbackan sävellys Galjonsfigur vie meidät historiallisen Vasa-laivan ajatuksiin Petra Zilliacuksen runon myötä. Erkki NurmisenThe Big Blue” lähestyy merta kolmesta näkökulmasta: meren tuoma keveys pinnan alle sukeltaessa, meren saastuminen ihmisen roskaamisen tuloksena ja kolmantena toivo siitä, että meri ei koskaan voi kuolla. Tekstit on poimittu Jacques Cousteaun haastattelusta, Kristoffer Kolumbuksen teksteistä sekä säveltäjän omista ajatuksista. Äänitaustassa on mukana runsaasti luonnonääniä, äänitettynä mm. valailta ja delfiineiltä. Kolmas tilausteos, Tytti Arolan Paperi lisää kuoron saundivalikoimaan tutkielman paperin ja ilmavirran yhteisvaikutuksesta. Tavallisen kuorolaulun ohella teoksessa puhallellaan paperihapsuja ja äännellään paperitötteröön, ja näin luotua äänimaailmaa laajennetaan entisestään luupperitekniikalla ja elektronisilla äänillä. Säveltäjä itse muokkaa elektronista taustaa konserttitilanteessa, joten luvassa on taatusti ainutkertainen elämys. Konsertin avaa ruotsalaisen Gustav Lindstenin Hildegard Sequence. Rohkeasti vanhaa ja uutta yhdistelevä teos on sävelletty kuorolle ja elektroniikalle Hildegard Bingeniläisen teksteihin. Vuonna 2018 valmistunut teos kuullaan nyt ensi kertaa Suomessa.

Konsertin toteutuksessa avustaa Turun konservatorion ja musiikkiopiston musiikkiteknologian osasto, ja suurhanketta ovat tukeneet Varsinais-Suomen kulttuurirahasto ja Suomen kulttuurirahaston keskusrahasto.

Tervetuloa kuulemaan jälleen ennenkuulumatonta kuoromusiikkia!

Lisätietoja ja lippuvarauksia: kamarikuoro@gmail.com / 040 5797 647

Korona-ajan käytäntöjä noudattaen ennestäänkin ilmavan Sigyn-salin yleisöpaikkoja on rajoitettu, jotta turvavälit saadaan pidettyä. Käsidesiä ja kertakäyttömaskeja on jaossa. Ethän tule hengitystieoireisena konserttiin. Konsertista saa ehdottomasti eniten irti paikan päällä, mutta se on katsottavissa myös netitse. Ennakkotiedoista poiketen konserttia ei suoratoisteta, vaan se ilmestyy jälkikäteen Youtubeen Turun konservatorion tilille. Näin etäkuuntelijoillekin saadaan tarjottua mahdollisimman hyvä äänimaisema kuvan oheen.

 

PIUHAT KIINNI!
Turun konservatorion kamarikuoro
Johtajanaan Timo Lehtovaara
Konsertti 2/3 Havinaa

La 21.11.2020 klo 16 Turun Sigyn-salissa
Tytti Arola (ke.), Ulf Långbacka (ke.), Erkki Nurminen (ke.), Gustav Lindsten

Tulossa:
Konsertti 3/3
Keväällä 2021