Piuhat kiinni! -konserttisarjan finaali. Osa 3: Kotoa

la 2.4.2022 klo 15
Sigyn-sali, Turku
Linnankatu 60

Kuoro on värikäs instrumentti: sen sävyskaala on hyvin laaja tekstin ja ihmisäänen eri värien, äänteiden ja äännähdysten kautta. Soinnin rikkautta voidaan monipuolistaa entisestään käyttämällä elektroniikan keinoja, ja juuri tätä tutkii Turun konservatorion kamarikuoron konserttisarja Piuhat kiinni!. Varsinais-Suomen kulttuurirahaston ja Suomen kulttuurirahaston keskusrahaston tukema kolmiosainen suurprojekti vie yleisön syvälle elektroakustisen kuoromusiikin lumoihin.

Avajaiskonsertti, alaotsikolla Aaltoja, pidettiin Sigyn-salissa tiistaina, 12.11.2019, toinen konsertti Havinaa 21.11.2020. Nyt on vuorossa sarjan päätöskonsertti teemalla Kotoa. Nimi viittaa lähivuosien (pakotettuun) kotonaoloon ja sen oheisilmiöihin, kun elinpiirin pienennyttyä uutisia ja ulkomaailmaa seurataan yhä enemmän virtuaalisesti ruudun kautta.

Aisteja ja ajattelua herättelevässä konsertissa kuullaan Aino Tenkasen (s. 1991) sävellyksen Kuuntelen huonetta maailman kantaesitys sekä kaksi Varsinais-Suomen kantaesitystä: norjalaisen Eivind Buenen (s. 1973) kiehtova sarja Schubert singt II kuorolle ja levysoittimelle sekä Perttu Haapasen (s. 1972) kantaaottava suurteos Kodecs/Codecs kuorolle, elektroniikalle ja videolle.

Tervetuloa jälleen kuulemaan ennenkuulumatonta kuoromusiikkia. Tämä konsertti on parhaimmillaan tuoreena, joten hankithan lippusi pian!

 

PIUHAT KIINNI!
Finaalikonsertti Kotoa
La 2.4.2022 klo 15.00
Turun Sigyn-salissa
Eivind Buene, Perttu Haapanen, Aino Tenkanen (ke.)
Turun konservatorion kamarikuoro
Johtajanaan Timo Lehtovaara

Käsiohjelma 15/10 euroa (alennusryhmä: eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, lapset)
Ennakkomyynti osoitteessa piuhatkiinni.fi
Lisätietoja: kamarikuoro@gmail.com

Fb-tapahtumasivu: https://fb.me/e/27v1avUq6

Sarjan aiemmat konsertit:
Konsertti 1/3 Aaltoja 12.11.2019
Konsertti 2/3 Havinaa 21.11.2020
kuultavissa myös Youtubessa osoitteessa: https://tinyurl.com/havinaa

www.piuhatkiinni.fi