Sept Anges – Pandemian varjoista

la 25.3. klo 19.0020.15
Martinkirkko, Turku
Huovinkatu 1
Vapaa pääsy, ohjelma 15 euroa

Turun konservatorion kamarikuoron maaliskuinen konsertti pureutuu lähivuosiin ja purkaa tuntoja. Kuoron vierailevan johtajan, Esko Kallion, ideasta kutsumme turkulaiset heittämään lopullisesti hyvästit korona-ajan varjoille musiikin voimin.

Sept anges sekakuorolle, solisteille, jousitriolle ja uruille on katalonialaisen Juan Juradon (s. 1991) koronapandemian aikana säveltämä suurteos, jossa lomittuvat ranskalaisen Guillaume Apollinairen ja Ilmestyskirjan säkeet. Kantaesitystä tulkitsemassa Martinkirkossa ovat kuoron mukana urkuri Tomi Satomaa, alttoviulistit Sauli Kulmala ja Harri Sippel sekä sellisti Laura Olli.

Apollinaire kirjoitti runonsa À la santé (”Santén vankilalle/Terveydelle”) viruessaan syytettynä Bastillessa, ja sen vankisellitunnelmat heijastavat hämmästyttävästi koronakaranteenissa koettua eristäytyneisyyttä. Ilmestyskirjan otteissa vuorostaan enkeli ilmoittaa vitsauksista, jotka koittavat ihmiskunnalle viimeisessä tuomiossa.

Vaikka kukaan ei taatusti haikaile takaisin korona-aikaan, ja varsinkin kuorolaiset muistavat sen synkistä kielloista tavata muita, laulaa tai konsertoida, nyt kuultava teos on musiikillinen tilinteko pandemian vaiheista ja sellaisenaan erityinen kulttuuriteko. Vaikuttava kokonaisuus saa täydennyksen Francis Poulencin ja Gabriel Faurén valoisista sävelistä, joiden myötä vaikeat ajat saavat jäädä taa.

Lämpimästi tervetuloa!

Sept Anges – Pandemian varjoista

lauantaina 25.3. kello 19.00
Martinkirkko, Huovinkatu 1, Turku

VAPAA PÄÄSY
Käsiohjelma 15 euroa

Nyt on Turun konservatorion kamarikuoron juhlavuosi.
Ostamalla ohjelman tuet 20-vuotiaan kuoromme toimintaa. Ennakkotarjouksena 24.3. asti kaksi käsiohjelmaa yhden hinnalla osoitteesta: tkkk.tapahtumiin.fi/

Lisätietoja:
kamarikuoro@gmail.com
040 5797 647
turunkonservatorio.fi/kamarikuoro
facebook.fi/kamarikuoro
tkkk.tapahtumiin.fi