Tuhannen ja yhden sormen tarinoita

to 8.12.2022 klo 18
Sigyn-sali
Vapaa pääsy

Sigyn-salissa 7. ja 8.12. kuullaan harvinaista herkkua, kun Turun konservatorion piano-opiskelijat esittävät monikätistä musiikkia massiivisimmillaan viiden flyygelin ja 15 soittajan voimin. Esiintyjäkaarti koostuu pikkupianisteista vanhempiin taitureihin, ja projektin ohjaajina ovat toimineet oppilaitoksen piano-opettajat.

Kaverin kanssa on kivaa soittaa ja yhä hauskempaa siitä tulee, mitä enemmän soittajia  – ja soittimia – lisätään soppaan. Konsertin runko koostuu pianoryhmistä, joiden soittajat kokoontuvat yksilötuntien lisäksi viikottain soittamaan yhdessä. Näin opitaan yhteissoittotaitoja, saadaan uusia ystäviä ja koetaan uusia musiikillisia elämyksiä. Tuhannen ja yhden sormen konserteissa esiintyy ryhmien lisäksi muita oppilaitoksemme pianisteja erilaisin kokoonpanoin. Kaikkiaan konserteissa soittaa noin 80 pianistia.

Tuhannen ja yhden yön konsertit kuullaan Sigyn-salissa ke 7.12. ja to 8.12.2022 klo 18. Konserttien ohjelmisto keskittyy kotimaiseen musiikkiin itsenäisyyspäivän ja suomalaisen musiikin päivän myötä.