Valtakunnalliset Big Band -päivät

pe 6.10.su 8.10.2023
Sigyn-sali
Vapaa pääsy

PERJANTAI 6.10.

Klo 15–17, Sigyn-sali, Turun konservatorio
Turku Jazz Orchestran avoimet harjoitukset

Turku Jazz Orchestra raottaa harjoitussalinsa ovea yleisölle. Tero Lindbergin Cold War 3.0 herää henkiin ja valmistuu Flame Jazz Cruisen konserttia silmällä pitäen.

Klo 19–20, Sigyn-sali, Turun konservatorio
UMO Helsinki Jazz Orchestra – Uutta Jazzia Euroopasta

Joka toinen vuosi pidettävä Helsinki International Big Band Composing Contest järjestetään jälleen tänä vuonna UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomen Big Band -yhdistys ry:n toteuttamana. UMO esittää edellisenä päivänä 5.10. ratkenneen kilpailun finaaliohjelmiston kapellimestari Antti Rissasen johtamana. Tämän tuoreempaa big band -musiikkia saa hakea!

Sävellyskilpailuun osallistui 76 säveltäjää 24 maasta. Tämän vuoden kilpailu rajattiin eurooppalaisille tai Euroopassa asuville musiikintekijöille ilman ikärajaa. Säveltäjien ikähaarukka oli laaja; nuorin osallistuja oli 17-vuotias ja vanhin 74-vuotias. Kilpailuun osallistuttiin nimimerkillä, ja finaaliin pääsevien enintään 10 säveltäjän nimet selviävät kahden anonyymin esikarsintakierroksen jälkeen elokuun lopussa.

LAUANTAI 7.10.

Klo 12–15, Sigyn-sali, Turun konservatorio
Big Band -katselmus

Suomen Big Band -yhdistyksen jäsenorkesterit esittelevät ohjelmistojaan big band -katselmuksessa! Noin 30 min pituiset setit muodostavat mielenkiintoisen ja piristävän kokonaisuuden kaikille isompien kokoonpanojen ystäville.

Klo 15–18, Sigyn-sali, Turun konservatorio
Turku Jazz Orchestra Playdown Session

Oletko tehnyt sovituksen tai sävellyksen big bandille ja haluat kuulla kuinka se toimii oikealla orkesterilla? Turku Jazz Orchestra soittaa sävellyksesi Ville Vannemaan johdolla! Tuo mukanasi nuotit ja partituuri ja TJO toteuttaa villeimätkin sovitusunelmasi!

Klo 14–15, Crichton-sali, Turun konservatorio
Avoin luento: Johdatus Big Band -kapellimestaruuteen

Klo 15–18, Crichton-sali, Turun konservatorio
Kapellimestarikurssin tulikoe

SBBY:n järjestämä kapellimestarikurssi huipentuu kaikille avoimeen luentoon ja kapellimestarikurssin aktiiviopiskelijoiden tulikokeeseen oikean orkesterin edessä. Luennoitsijana ja kapellimestarikouluttajana toimii tohtori Antti Rissanen ja orkesterina Finnish Junior All Star Big Band.

Big Band -päivät jatkuvat illalla Viking Gracellä (Flame Jazz Cruise XXII)