Lasten musiikkijuhlat 13.–20.3.2021

Vuoden 2021 festivaali toteutetaan kokonaan virtuaalisesti!

Turun konservatorio ja musiikkiopisto sekä Turun filharmoninen orkesteri järjestävät yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa joka kevät Lasten musiikkijuhlat. Tänä vuonna tapahtuma toteutetaan kokonaan verkossa, erilaisina suorina lähetyksinä tai ennalta taltioituina videoina.

Lasten musiikkijuhlien tavoitteena on esitellä lapsille ja nuorille musiikin mahdollisuuksia elämyksinä, harrastuksena ja jopa ammattina. Samaan aikaan Lasten musiikkijuhlien kanssa alkaa hakuaika Turun konservatorion ja musiikkiopiston syksyllä 2021 käynnistyviin opintoihin.

Tervetuloa kanssamme Lasten musiikkijuhlille! Virtuaalifestivaalin streamit ja videot ovat maksuttomia.

Lisäämme ohjelmaan kunkin streamin tai videon linkin heti kun ne varmistuvat. Tapahtumat ovat pääosin katsottavissa kaksi viikkoa julkaisusta.

Ohjelma

la 13.3. klo 14.00

Pianistien livestreamit Sigyn-salista

Pianistin kädet

klo 14.00 Promenadikonsertti
Nuoret pianistit lavalla. Ohjelmassa kattaus menuetteja, sonatiineja ja nelikätistä pianomusiikkia: mm. Bach – Clementi – Debussy – Brahms.

Streamin linkki: https://youtu.be/aqVHNQ5LOgk

klo 16.00 Chopin ja Liszt – pianovirtuoosit
Konsertissa kuullaan Chopinin ja Lisztin pianoteoksia säveltäjien 210-vuotissyntymäpäivää juhlistaen. Pianistit tulkitsevat taituroiden nokturnoja, valsseja, masurkkoja ja etydejä.

Streamin linkki: https://youtu.be/HXV6Z-54Bs8

su 14.3. klo 18.00

Mimmit: Musapatti

Mimmit Musapatti -konsertti yhdistää ennennäkemättömällä tavalla musiikin ja oppimisen!

Voiko oppiminen olla näin hauskaa ja helppoa? Voi! Vuoden lastenlevyllä palkitun Mimmit-lastenmusiikkiyhtyeen uusi ”Musapatti”- konsertti tekee oppimisesta lasten leikkiä. Korvamatolaulujen kautta tieto tarttuu kuin purkka; hauskasti, mukaansatempaavasti ja jännittävästi. Musiikin, tanssin ja leikin avulla jokaisesta tulee taitava MUSAPATTI!

Vauhdikkaissa lauluissa seikkaillaan dinosaurusten maailmassa, ihmisen suolistossa ja Etelämantereella. Interaktiivisessa Musapatti-konsertissa tavataan myös Musapatti-hahmot Pii, Salama ja Jiro valkokankaalla. Musapatit keksivät Mimmeille ja lapsille visaisia kysymyksiä, jotka täytyy selvittää konsertin aikana. Mitenköhän Mimmit ja lapset selviytyvät?

Mimmien tavaramerkiksi muodostuneet tarttuvat ja vauhdikkaat laulut sekä akustiset soittimet ovat edelleen mukana, samoin kuin konsertin tarinaa kuljettavat animaatiot.

Lasten musiikkijuhlilla Mimmien video on katsottavissa kahden viikon ajan. Verkkokonsertin linkki: https://youtu.be/YYxPHBnQ5AQ
Yhteistyössä: Turun musiikkijuhlat.

ma 15.3. klo 18.00

Aloita syksyllä – hae nyt!
Lapset ja nuoret kertovat soittoharrastuksestaan Turun konservatoriossa ja musiikkiopistossa.

Hakuaika alkaa 13.3., lue lisää täältä.

Videon linkki: https://youtu.be/OIC9JFcHuOU

 

 

Luonnos

Koronapandemia on palauttanut monelle suhteen luontoon hyvin tärkeäksi. Turun konservatorion ja musiikkiopiston sävellysopettaja Ilari Hongiston Luonnos-projektin videoissa pääsee kuuntelemaan ja kokemaan miten luonto muuttuu musiikiksi. Hankkeeseen voi tutustua myös verkkosivulla www.luonnos.net.

MATKALLA: https://youtu.be/hFbzzx1G5rI
KAAKKOISMUUTTO: https://youtu.be/NtYwKPSC95I
SOIVA KIVI: https://youtu.be/n4orc2j8Uo0
TAIVASALLA: https://youtu.be/Tec-3dvQ8EA

ti 16.3. klo 18.00

Sergei Prokofjev: Musiikkisatu Pekka ja Susi

Jukka Aaltonen, kertoja
Janette Leván, huilu
Takuya Takashima, oboe
Henna Jämsä, klarinetti
Etienne Boudreault, fagotti
Hannes Kaukoranta, käyrätorvi

Sergei Prokofjevin Pekka ja susi -musiikkisadusta on ajan saatossa muodostunut sekä lasten että aikuisten ikisuosikki. Teos on tunnettu siitä, että siinä jokainen soitin vastaa yhtä sadun hahmoa. Erityisesti Isoisää kuvastava fagotti tuo taatusti hymyn huulille!

Verkkokonsertti on tallenne vuodelta 2020. Lähetyksen katsominen on maksutonta.
Linkki verkkokonserttiin.
Yhteistyössä: Turun filharmoninen orkesteri ja Åbo Svenska Teater

ke 17.3.2021 klo 15.00

Mimi ja Kuku: Vihreä tulokas

Mimi ja KukuTämä teatteriseikkailu on kevätmusiikkia ja tanssia täynnä! Luonto herää ja muuttolinnut palaavat jälleen lauluineen koti-Suomeen. Juonessa riittää myös jännitystä uuden etelän tulokkaan järjestäessä actionia tuoreilla tempauksillaan. Mimin ja Kukun esityksissä jokainen lapsi saa olla tähti, musisoida, temppuilla, tanssia ja nauttia kivojen kavereiden seurasta. Pidä lippiksestäsi kiinni! Tämä on kevään vihrein ja hassuin tapaus!

Esityksen voi jälkikäteen käydä katsomassa täällä.

ke 17.3.2021 klo 18.00

Iloinen soittorasia

Turun Suzukikoulun virtuaalinen konsertti tuo riemukkaita säveliä jokaisen kotiin koulun oppilaiden esitysten siivittäminä. Konsertti julkaistaan Lasten musiikkijuhlien YouTube-kanavalla.

 

 

 

 

to 18.3.2021 klo 9.00

Joogakonsertti

Koko perheelle soveltuvassa musiikillisessa joogakonsertissa pääsemme tutkimaan  joogan keinoin, minkälaista liikettä musiikin meissä herättämät tunteet ja mielikuvat saavat aikaan.

Konsertissa TFO:n jousikvartetti esittää tuttuja teoksia eri aikakausilta, ja kuulemme J. S. Bachin, Edvard Griegin, Camille Saint-Saënsin sekä Antonín Dvořákin musiikkia. Lisäksi konsertissa lainataan kontrabassonsoittajaa Eläinten karnevaalista, jotta pääsemme tutkimaan soittimen olemusta ja miten se kuvaa elefanttia.

Ilana Gothóni, joogaohjaaja
Johanna Johansson, joogaohjaaja
Kati Overbeck, viulu
Jonni Hämäläinen, viulu
Ramona Wolin-Takala, alttoviulu
Pekka Laamanen, sello
Aapo Kyyhkynen, kontrabasso

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Astangajooga Turku ry:n kanssa. Konsertin kesto on noin 20 minuuttia. Linkki striimiin.

to 18.3. klo 10.05 ja 18.00


Eläinten karnevaali

To 18.3. klo 10.05 koululaiskonsertti
To 18.3. klo 18.00 koko perheen konsertti

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Siina Hirvonen, juontaja
Turun filharmoninen orkesteri

Leopold Mozart / Joseph Haydn: Lelusinfonia
Camille Saint-Saëns: Eläinten karnevaali

Koko perheen Eläinten karnevaali -konsertti tuo musiikin koteihin verkon välityksellä. Konsertin juontajana toimii muusikko ja musiikkipedagogi Siina Hirvonen.

Eläinten karnevaalin 14 hauskaa ja vauhdikasta osaa kuvaavat erilaisia eläimiä. Saint-Säensin klassikko saa uuden ilmeen, kun Pikku Kakkosesta ja Siina ja Taikaradio -orkesterista tuttu Siina Hirvonen vie kuulijan tutkimusmatkalle viidakon syvyyksiin. Tarina herättää kuulijoiden mielikuvituksen valloilleen ja herkistää kuuntelukorvat havainnoimaan erilaisia musiikillisia asioita, toimien myös soitinesittelykonserttina.

Lelusinfonia puolestaan on hauska ja hullutteleva orkesteriteos, jossa soitinten seassa soivat erilaiset leikkikalusoittimet. Teoksen säveltäjästä ei ole täyttä varmuutta, ja nykyään todennäköisimpänä säveltäjänä pidetään joko Leopold Mozartia tai Joseph Haydnia.

Verkkokonsertin seuraaminen on maksutonta.
Linkki striimiin.

pe 19.3. klo 18

Laivaston soittokunta: Bremenin soittoniekat

Laivaston soittokunnan puupuhallinkvintetti
kertoja Terhi Lehtovaara

Laivaston puhallinkvintetti ja kertoja Terhi Lehtovaara tarjoilevat konsertin lapsille ja tarinoiden ystäville! Grimmin veljesten satuun pohjautuvassa Stanley Friedmanin säveltämässä musiikkisadussa aasi, koira, kissa ja kukko karkaavat isänniltään, jotka kohtelevat eläimiä huonosti. Eläimet päättävät lähteä vapaudestaan kuuluisaan Bremeniin ja ruveta siellä kaupunginsoittajiksi. Matkalla huomataan, että erilaisuus on valttia ja jokaista tarvitaan.

Linkki verkkokonserttiin.

la 20.3. klo 18.00

Zefiro torna – Kevättuuli palaa

(Claudio Monteverdi: Zefiro torna)

Esiintyjät:
Maikki Säikkä, sopraano
Sanna Kola, mezzosopraano
Julia Tamminen, cembalo
Tuomas Kourula, teorbi
Jouni Pusa, lyömäsoittimet

Ääni ja kuva: Tuomas Kourula

Turun Vanha Musiikki ry:n keväisessä videoesityksessä kauan kaivattu lämmin Kevättuuli saa kukat tanssimaan, kedot hymyilemään, linnut laulamaan ja jumalatkin ovat tyytyväisiä.

 

Yhteistyökumppanit

Laivaston soittokunta

Laivaston soittokuntaa, 32 soittajan kokoonpanoa, navigoivat päällikkökapellimestari Juha Ketola ja kapellimestari Tero Haikala. Konserttikokoonpanon lisäksi soittokunnassa on kevyeen musiikkiin erikoistunut Laivaston pieni viihdeorkesteri sekä aktiivisesti toimivat pienyhtyeet Laivaston vaskikvintetti, vaskiseitsikko ja puhallinkvintetti. Myös varusmiesbändi keikkailee ahkerasti omana kokoonpanonaan.

Vuonna 1919 perustettu Laivaston soittokunta pääsi muuttamaan uusiin toimitiloihin historialliselle Heikkilän kasarmialueelle tammikuussa 2020.

Konsertit ja esiintymiset kuljettavat Laivaston muusikoita laajalla toimialueellaan Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Pohjanmaalla. Monipuolisen konserttitoiminnan ohella soittokunta esiintyy erityisesti Merivoimien seremonioissa ja juhlatilaisuuksissa. Laivaston soittokunnan vuoden huipentaa perinteinen joulurauhan julistus Turun vanhalta suurtorilta.

Kotimaan lisäksi Laivaston soittokunta on esiintynyt viime vuosina kansainvälisissä sotilasmusiikkitapahtumissa Lontoossa, Oslossa ja Bremenissä. Pohjoismainen yhteistyö on vienyt Laivaston soittokunnan myös Karlskronaan Ruotsin laivaston soittokunnan vieraaksi.

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto

Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto on Turun Kupittaalla sijaitseva luovan toiminnan keskus, joka tarjoaa monipuolisesti erilaista kulttuuritoimintaa lapsille, nuorille ja perheille. Seikkailupuiston teatterissa järjestetään esityksiä aina sirkuksesta tanssiin sekä erilaisiin lastenmusiikkinäytelmiin.

Mimmit

Lasten suursuosikit Mimmit ovat ilahduttaneet lapsia ja aikuisia jo yli 10 vuotta levyillä, TV-ohjelmissa, konserteissa, kirjoissa! Mimmit ovat tehneet yli 500 konserttia Suomessa ja ulkomailla ja ovat julkaisseet kuusi kehuttua levyä. ”Ystävyys” valittiin vuoden 2017 lastenlevyksi. Levyt ovat saavuttaneet kolme Emma-ehdokkuutta. Lisäksi kaksi levyä on valittu Helsingin Sanomien vuoden levyjen listalle. Mimmit-animaatiot on myyty 40 maahan. Mimmien videoita on katsottu Youtubessa jo yli 8 miljoonaa kertaa.

Turun Suzukikoulu

Turun Suzukikoulu on vuonna 2009 perustettu yksityinen musiikkioppilaitos, joka tarjoaa taiteen perusopetusta musiikin yleisen oppimäärän mukaan. Innostavia soitto- ja laulutunteja Suzuki-menetelmällä on tarjolla ammattitaitoisten opettajien johdolla vauvasta vaariin. Suzuki-opetus sopii kaikille ikään ja kokoon katsomatta. Piano-, viulu-, sello- ja kitaratunnit voi aloittaa jo 3-vuotiaana. Laulusuzukiopetuksen puolestaan voi aloittaa jo odotusaikana. Aikuiset opiskelevat omassa aikuisosastossa. Soiton- ja laulunopetuksen lisäksi koulussa tarjotaan elämyksellistä musiikin varhaisiänkasvatusta sekä soitinvalmennusta.

www.turunsuzukikoulu.fi

Turun Vanha Musiikki

Turun Vanha Musiikki ry järjestää ammattilaisvoimin vanhan musiikin tapahtumia Turussa ja lähiseudulla. Lyhyessä ajassa yhdistys on lunastanut paikkansa alueellisena toimijana tehden kiinteää yhteistyötä muun muassa Turun museokeskuksen ja alueen seurakuntien kanssa.

Vakiintuneita ja suosittuja tapahtumia ovat mm. Turun linnan lastenkonsertit, Apteekkimuseon pienoiskonsertit, Panimoravintola Koulun Kauneimmat wanhat joululaulut sekä kirkkokonsertit yhteistyössä mm. Martin seurakunnan kanssa. Lisäksi yhdistys järjestää mm. koululaiskonsertteja sekä luo jatkuvasti uusia innovaatioita, kuten uutta ja vanhaa yhdisteleviä musiikkivideoita.

Yhdistyksessä toimii pitkälle erikoistuneita ammattimuusikoita, ja toimintamme houkuttelee huippumuusikoita myös ympäri Suomea konsertoimaan kanssamme. Näin Turun Vanha Musiikki ry on vakiinnuttanut asemansa Suomen vanhan musiikin kentällä ja vilkas konserttitoimintamme on luonut Turkuun koko ajan kasvavan vakioyleisön!