8.3.2021

Pianisti Julia Elomaalle hopeatunnustus kanadalaiskisassa

Turun konservatoriossa ja musiikkiopistossa pianonsoittoa opiskeleva Julia Elomaa saavutti hopeamitali-tunnustuksen Kanadan kansainvälisen pianokilpailun Festival-sarjassa 11–13-vuotiaille.

Kanadan pianokilpailu on jaettu Artists ja Young Artist -sarjoihin, sekä Festival-osion neljään ikäluokkaan. Julia Elomaan kanssa mitteli 138 nuorta pianistia ympäri maailmaa. Koko Festival-sarjaan osallistui kaikkiaan 440 nuorta pianistia. Tallenteilla toteutetun kilpailun kansainvälisessä tuomaristossa olivat James Anagnoson, Julia Mustonen-Dahlkvist, Aristo Sham ja Tony Yike Yang.

Julia Elomaa aloitti pianonsoiton Turun konservatoriossa syksyllä 2013 opettajanaan Jaana Luuppala. Julia on esiintynyt Turun konservatorion ja musiikkiopiston oppilaskonserteissa sekä Nauvon kamarimusiikkipäivillä. Hänet on aiemmin palkittu Pianoaura-kilpailussa 2016 ja 2019, Steinway-pianokilpailussa 2016, Tukholman kansainvälisessä musiikkikilpailussa 2017 sekä Tapiolan kansainvälisessä pianokilpailussa 2019.

Lisätietoa:

https://www.canadaipc.com