19.10.2021

Sigyn-salin käytettävyys monipuolistuu

Turun Sanomat uutisoi tänään 19.10. (verkossa jo eilen) Sigyn-salin remontista.

Salin peruskorjauksessa on laajennettu alunperin kamarimusiikille suunnitellun salin käytettävyyttä monipuolisemmin esittäviin taiteisiin, samalla säilyttäen ja jopa parantaen salin akustiikkaa vahvistamattoman musiikin tarpeisiin. Heti eilen salissa jo harjoittelikin uusi Turun konservatorion ja musiikkiopiston sekä Puolalanmäen musiikkilukion sinfoniaorkesteri.

Lavan yllä olleet valosillat on korvattu vaijerikatolla, jonka alle on asennettu uudet  moottoroidut akustiset heijastimet. Toisaalta jälkikaiuntaa vähentävät verhot voidaan laskea sisäseinille rytmimusiikin ja kokousten tarpeita varten. Esittävien taiteiden mahdollisuuksia on lisätty myös asentamalla sirkuksen käyttöön kiinnityspisteitä. Samalla koko ääni- ja valokalusto on uusittu ajanmukaiseksi. Saliin on asennettu myös videokalustoa, jonka avulla voidaan toteuttaa erilaisia streamauksia.

Sigyn-salin käyttömahdollisuudet siis laajenevat. Peruskorjaus viivästyi mm. pandemian aiheuttamien komponenttien saatavuusongelmien takia. Salia otetaan parhaillaan käyttöön ja tekniikkaa viimeistellään. Salin päävuokralaisina toimivat Turun ammattikorkeakoulu sekä Turun konservatorio ja musiikkiopisto järjestävät tulevan lukuvuoden aikana monenlaisia tilaisuuksia uudistetusta salista kiinnostuneille. Salia myös vuokrataan ulkopuolisille toimijoille ja näitäkin esityksiä on jo kuluvan syksyn myötä luvassa lukuisia.