21.10.2021

Uusi sinfoniaorkesterimme täydessä Sigyn-salissa

Turun konservatorion ja musiikkiopiston sekä Puolalanmäen musiikkilukion uusi sinfoniaorkesteri esiintyi keskiviikkona 20.10. täydelle Sigyn-salille. Konsertti oli samalla peruskorjatun salin ensikonsertti. Alla muutamia kommentteja konsertista:

– Konsertista jäi tosi hyvä fiilis, oli ilo olla mukana! Onnittelut vielä soittajille, voitte olla ylpeitä itsestänne! Ja onnistunut saliakustiikan parannus kruunasi homman.

kapellimestari Olli Vartiainen

 

– Konsertti oli hieno osoitus yhteistyön voimasta; lopputulos oli täysipainoinen musikaalinen kokonaisuus, jossa puhallettiin yhteiseen hiileen. Todella lupaava alku nuorten yhteistyölle.

Timo Lehtovaara, Puolalanmäen lukio

 

– Tunnelma Sigyn-salissa oli katossa konsertin musiikillisen sisällön ja salin ansiosta.

– Uusi 60 soittajan sinfoniaorkesterimme onnistui debyyttikonsertissaan erinomaisesti, ja sali oli täynnä kannustavaa yleisöä. Kasvoilta pystyi lukemaan, että nuoret soittajat kokivat elämyksen päästessään esiintymään isossa orkesterissa.

– Jo ennestään hyvän Sigyn-salin akustiikkaan kesän remontissa tehdyt parannukset etenkin lavan yläpuolisissa ääniheijastimissa vaikuttavat onnistuneilta. Monet toiveemme tuntuvat toteutuneen. Lavasoundi on esiintyjille aikaisempaa selkeämpi ja erottelevampi. Taajusvaste ja jälkikaiunta toistuvat yleisölle eri puolille salia hyvin tasaisina.

Juha Järvinen, Turun konservatorio ja musiikkiopisto