23.3.2022

Lasten musiikkijuhlilla positiivinen vire

Viikonloppuna päättyneiden Lasten musiikkijuhlien parissakymmenessä tapahtumassa kuultiin monenlaista musiikkia ja koettiin monta hauskaa hetkeä. Monelle nuorelle esiintyjälle ja kuulijalle juhlien konsertit olivat ensimmäisiä konserttikokemuksia parin vuoden korona-ajan jälkeen.

– Lasten musiikkijuhlien konserteissa oli aistittavissa positiivista flowta ja innostusta. Livetilaisuuksien järjestäminen oli tärkeä paluu yhteisten kokemusten äärelle, Turun filharmonisen orkesterin tuottaja Heidi Pulkkinen kertoo.

– Kiinnostus musiikkia kohtaan on ilahduttavalla tasolla, tuntuu jopa että korona lisäsi sitoutumista musiikkiharrasteeseen, pohtii Turun konservatorion koulutuspäällikkö Reijo Borman.

Haku musiikkiharrastukseen konservatoriolla on juuri käynnissä. Ensi syksynä alkaviin opintoihin ehtii hakeutua, kunhan täyttää hakemuksen vappuun mennessä. Lasten musiikkijuhlia vietetään ensi vuonna 18.–26.3.2023.

Kuvassa kuorolaisia Turun linnassa vanhan musiikin konsertissa, kuvaaja Tuomas Kourula.