28.5.2022

Mikael Loponen voittoon Madetoja-kilpailussa

Turun konservatoriossa opiskeleva Mikael Loponen voitti perjantaina Oulussa XII Leevi Madetoja -pianokilpailun 17-vuotiaiden ja sitä vanhempien sarjan. Finaaliohjelmassaen hänellä oli Chopinin e-mollikonserton op. 11 ensimmäinen osa, Allegro maestoso. Oulu Sinfoniaa konserttofinaalissa johti Esa Heikkilä. Mikael kuittaa voitostaan 3000 € palkkion ja Joensuun musiikkijuhlat kutsuu voittajan vuoden 2023 nuoreksi taiteilijaksi.

– Yhteispeli orkesterin kanssa sujui ensimmäisistä harjoituksista lähtien hyvin luontevasti. Orkesterin kanssa soittaessa pitää luonnollisesti kuunnella ja seurata hieman eri tavalla kuin esimerkiksi soolokappaleita soitettaessa, Mikael pohtii. Tunnelma nyt kilpailun jälkeen on hyvä ja iloinen, nuori taiteilija jatkaa.

– Kesäksi on tiedossa konsertteja, joissa soitan sekä kamarimusiikkia että soolo-ohjelmaa. Muutamia mestarikursseja on myös tiedossa Suomessa ja ulkomailla, Mikael kertoo kesästään.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Ahti Alavillamo ja pronssille soitti Perttu Savijärvi. Mikaelin opettaja Turun konservatoriossa on Eveliina Kytömäki.

Valtakunnallinen Leevi Madetoja -pianokilpailu on vuodesta 1988 lähtien tarjonnut nuorille lahjakkuuksille tärkeää esiintymiskokemusta tervehenkisen kilvoittelun parissa. Lisätietoja Oulun ammattikorkeakoulun sivuilta. Turun konservatorio onnittelee Mikaelia ja Eveliinaa!