7.6.2022

Riitta Koskimiehelle ja Juha Rantasaarelle kultainen Pro Musica -mitali

Turun konservatorion (Turun musiikinopetus Oy) hallitus palkitsi Riitta Koskimiehen ja Juha Rantasaaren ansioistaan luottamushenkilöinä yhtiön perustamisessa ja kehittämisessä.

– Molemmat palkitut toimivat aikaisempien oppilaitosten kannatusyhdistysten puheenjohtajina, kun Turun kaupungin johdolla ryhdyttiin pohtimaan musiikinopetuksen tulevaisuutta Turussa. Palkitut löysivät yhteisen sävelen ja hyvän keskusteluyhteyden, jonka varassa uudistuksen valmistelu käynnistyi ja eteni. He olivat Turun kaupungin valitsemia yhtiön hallituksen jäseniä, kun kannatusyhdistysten toiminnat siirtyivät yhtiöön liikkeenluovutuksilla 2020, kertoo rehtori-toimitusjohtaja Juha Järvinen.

– Monet valmisteluvaiheen visiomme ovat toteutuneet ja nykyisessä Turun konservatoriossa näemme työn tuloksia esimerkiksi kasvaneena orkesteritoimintana ja entistä laajempana kurssivalikoimana, Järvinen iloitsee.

Pro Musica -mitali perustuu Wäinö Aaltosen kipsiveistokseen, joka on Turun konservatorion tiloissa Linnankatu 60:n aulassa. Mitalia on kolmessa kategoriassa kultaisena, hopeisena ja pronssisena. Turun konservatorio on jakanut mitaleita kiitoksena oppilaitoksen hyväksi tehdystä työstä 1980-luvulta lähtien.

Turun konservatorion hakijamäärät ovat korkealla tasolla niin laadullisesti kuin määrällisesti. Ammatillisen koulutukseen pyrki keväällä 2022 reilut 200 hakijaa ja taiteen perusopetukseen 300 uutta musiikin harrastajaa.