17.4.2023

Uutta ajan virrassa Aura Sinfonian konsertissa 

Turun konservatorion ja Puolalanmäen musiikkilukion yhteinen kokoonpano Aura Sinfonia konsertoi Sigyn-salissa sunnuntaina 23.4. klo 14.00. Konsertti on monipuolisen yhteistyön taidonnäyte – soittajat on koottu kahden oppilaitoksen opiskelijoista ja samalla konsertti on Pirkanmaan Pinna -sävellyskonsertin finaali. Lisäksi tuotantoon yhdistyy Atso Almilan pitämä Pirkanmaan Pinnan kapellimestarikurssi, jonka osallistujat johtavat osan konsertista. Aura Sinfonian kapellimestarina on muilta osin Olli Vartiainen.

Uutta ajan virrassa -nimen saaneen konsertin ohjelmassa on Carl Maria von Webernin Concertino klarinetille ja orkesterille solistinaan Eliel Lahesmaa. Leevi Madetojan Pohjalaiset -sarjasta kuullaan osat 2, 4 ja 5. Sävellykilpailun finaaliteoksia esitetään kahdeksan, jonka jälkeen kilpailun jury valitsee voittajat.

Pirkanmaan Pinnan sävellyskilpailu on lajissaan jo toinen. Kilpailussa on nykyistä musiikkiopistojen opetussuunnitelmaa mukaillen kolme sarjaa: sinfoniaorkestereiden perustaso, jousiorkestereiden perustaso sekä jousiorkestereiden syventävät opinnot. Kilpailuun lähetetyistä yli 30 teoksesta on valittu finaaliin seuraavat teokset: The Fiddler’s Quest, Manaus, Kalalle, Vind och hav, Hangen värit, Ajam Suomessa, Fantasia on Vakavanha Väinämöinen 
sekä Älä juo näitä, Satu! Pirkanmaan Pinnan Turussa konsertin yhteydessä järjestettävä kapellimestarikurssi on lajissaan jo sadas.

Aura Sinfonian konserttiin on vapaa pääsy, tervetuloa!