22.3.2021

Virtuaaliset Lasten musiikkijuhlat tavoittivat 26 000 kuulijaa 

Turun konservatorio ja musiikkiopisto sekä Turun filharmoninen orkesteri järjestivät yhdessä alueen muiden lastenkulttuurin toimijoiden kanssa Lasten musiikkijuhlat tänä vuonna ensimmäistä kertaa virtuaalisesti. Jo 14. kertaa järjestettävä tapahtuma oli menestys ja tavoitti yli 26 000 kuulijaa festivaaliviikolla. Tapahtumat ovat katsottavissa vähintään kaksi viikkoa ensiesitystensä jälkeen Lasten musiikkijuhlien YouTube-kanavalla. Osa konserteista jää kanavalle pysyvästi.

Viikon kohokohdaksi nousi Turun filharmonisen orkesterin Eläinten karnevaali -konsertin päiväesitys, joka tavoitti ennätykselliset yli 13 200 koululaista ja päiväkotilaista Varsinais-Suomen alueelta. Konsertin iltaesityksen on tähän mennessä katsonut yli 4 000 kuulijaa. Mimmien konserttia on katsonut yli 2 100 kuulijaa, ja Laivaston soittokunnan Bremenin soittoniekkojen konserttia on seurannut noin 1 200 kuulijaa. Erilaisissa suorissa ja taltioiduissa verkkokonserteissa kuultiin ja koettiin lisäksi monenlaista nuorista pianisteista musiikkisatu Pekka ja susi -konserttiin sekä Mimiin ja Kukuun, ja kukin konserteista on jo tavoittanut useita satoja kuulijoita.

Lasten musiikkijuhlien kanssa samaan aikaan on käynnistynyt Turun konservatorion ja musiikkiopiston hakuaika ensi elokuussa alkaviin opintoihin.

Lasten musiikkijuhlien yhteistyökumppaneita tänä vuonna olivat Laivaston soittokunta, Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Mimmit, Turun Suzukikoulu, Turun vanha musiikki sekä Turun musiikkijuhlat.

Ensi vuonna Lasten musiikkijuhlia vietetään 12.–20.3.2022. Musiikkijuhlien tähtivieraiksi saapuvat Muumit.