Peruskoulusta musiikin opintoihin

Musiikin ammatillisen peruskoulutuksen voi aloittaa heti peruskoulun jälkeen

Opinnot ja opintoaika

Ammatilliseen musiikin peruskoulutukseen voi tulla sekä peruskoulu- että ylioppilaspohjalta. Peruskoulupohjaisten opiskelijoidemme opintoaika on lähtökohtaisesti kolme vuotta. Musiikin peruskoulutuksen ja tutkintoon kuuluvat yhteiset tutkinnonosat (ns. lukioaineet) voi suorittaa kolmenlaisena toteutuksena.

Pakolliset yhteiset tutkinnonosat

Tähän musiikin perustutkintoon pakollisena kuuluvaan lukiopakettiin (n. 20 kurssia) meillä on kaksi erilaista vaihtoehtoa:

Päivälukiovaihtoehto – toteutus Puolalanmäen lukiossa
Iltalukiovaihtoehto – toteutus Turun iltalukiossa

Kaksoistutkinto

Meillä on mahdollista suorittaa myös kaksoistutkinto, joka pitää sisällään musiikin ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon (n. 40–50 lukiokurssia). Tällöin lukio-opinnot suoritetaan Turun iltalukiossa. Lukio-opintojen koko määrittyy tällöin kirjoitettavien aineiden pakollisten kurssien määrästä.

Kolmoistutkinto

Uusin tarjoamamme mahdollisuus on yhteistyössä Puolalanmäen musiikkilukion kanssa toteutettava kolmoistutkintomalli. Tämä ratkaisu on erityisen sopiva niille opiskelijoille, jotka haluavat suorittaa koko lukion oppimäärän (vähintään 75 lukiokurssia), mutta sen lisäksi keskittyä soittamiseen ja laulamiseen vakavammin jo lukioaikanaan. Yhteisesti toteutettava 3,5–4-vuotinen malli yhdistää kahden erinomaisen oppilaitoksen hyvät puolet joustavaksi ja opiskelijaystävälliseksi kokonaisuudeksi.

Tutustu kolmoistutkinnon esitteeseen.