Taiteen perusopetus

Turun konservatoriossa annetaan musiikin opetusta taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaisesti perustasolla, musiikkiopistotasolla ja aikuisosastolla.

Opinnot

Perustason ja musiikkiopistotason opintojen tehtävänä on musiikin perusopetuksen antaminen musiikin harrastajille ja musiikkialan ammatteihin aikoville. Aikuisosaston tavoitteena taas on kehittää musiikinharrastajien musiikillisia valmiuksia ja antaa mahdollisuus yhteismusisointiin.

Suuntautumisvaihtoehtoina taiteen perusopetuksessa on klassinen musiikki, kansanmusiikki tai bändikoulu, jossa opiskellaan monipuolisesti rytmimusiikkia soitto- ja laulutuntien lisäksi bändeissä.

Opinnot koostuvat yksilöllisesti toteutettavista instrumenttiopinnoista sekä ryhmässä opiskeltavista musiikin perusteiden opinnoista ja yhteismusisoinnista esim. kuoroissa, orkestereissa ja erilaisissa kamarimusiikkikokoonpanoissa. Kuoroihin ja orkestereihin voit tutustua niiden esittelysivuilla.

Pääinstrumentin voi lisäksi opiskella esimerkiksi improvisointia, sävellystä tai musiikkiteknologiaa.

Varhaisiän musiikkikasvatus

Varhaisiän musiikkikasvatuksen tehtävänä on johdatella lapsi elämän mittaiselle matkalle musiikin pariin tarjoten musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja musiikkileikkikoulussa tai soittimet tutuksi -kurssilla. Lue lisää varhaisiän musiikkikasvatuksesta.

Yksilöllistetty musiikkiopetus

Yksilöllistetty musiikkikasvatus eli musiikin erityisopetus on erityistä tukea tarvitseville oppilaille tarkoitettua tavoitteellista musiikinopetusta. Opetuksen lähtökohtana ovat oppilaan vahvuudet ja hänen yksilölliset tarpeensa. Turun konservatorio tarjoaa erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille mahdollisuuden musiikinopiskeluun sekä ryhmässä että yksilöopetuksena.

Hakeminen taiteen perusopetukseen

Turun konservatorion hakuaika soitto- ja laulutunneille ja yksilöllistetyn musiikkikasvatuksen yksilöopetukseen on maalis-huhtikuussa. Tasokartoitukset pidetään toukokuussa.

Musiikkileikkikouluun ja erityistä tukea tarvitsevien lasten musiikkiryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu toukokuussa, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vapaita paikkoja voi myös tiedustella toimintavuoden aikana kansliasta, kanslia(at)turunkonservatorio.fi.

Lisätietoja hausta on saatavilla Hae taiteen perusopetukseen -sivulta.

Toimintajärjestelmä ja opetussuunnitelma

Taiteen perusopetuksen toimintajärjestelmä ja opetussuunnitelma määrittelevät toimintatapoja ja oppimistavoitteita Turun konservatoriossa.