Soitinryhmät

Olemme koonneet sivustollemme tietopaketit Turun konservatoriossa opetettavista soitinryhmistä. Tutustu instrumentteihin ja kysy henkilökunnaltamme lisää niiden opiskelumahdollisuuksista.

Bändisoittimet

Bändisoittimien laajaan kirjoon kuuluvat kitara, ukulele, basso, rummut, kosketinsoittimet, puhallinsoittimet sekä viulu. Instrumenttiopetuksen lisäksi oppilailla on mahdollisuus osallistua oppilaitoksen bänditoimintaan, jonka monipuolisesta kirjosta löytyy bändejä sekä aloittelijoille että pidemmälle ehtineille soittajille ja laulajille. Lue lisää bändisoittimista.

Jousisoittimet

Jousisoittimet ovat instrumenttiryhmä, joka muodostaa leijonanosan sinfoniaorkesterista. Turun konservatoriossa sinulla on mahdollisuus opiskella kaikkia jousisoittimia eri tasoilla ja oppilaitoksessamme toimii lisäksi kolme jousiorkesteria. Lue lisää jousisoittimista.

Kosketinsoittimet

Pianon opiskelu on keskeisessä osassa opetustarjontaa. Maailman suosituimpiin kuuluvaa soitinta ja muita kosketinsoittimia voi meillä opiskella useilla eri tasoilla. Lisäksi tarjoamme urkujen, cembalon ja harmonikan opetusta. Lue lisää kosketinsoittimista.

Laulu

Meillä voi laulamista voivat opiskella lapset ja nuoret, pidemmälle ehtineet harrastajat sekä ammattiin tähtäävät opiskelijat. Oppilaitoksemme antaa laulajalle erinomaiset valmiudet hakeutua esimerkiksi musiikkialan ammattikorkeakouluihin ja Sibelius-Akatemiaan. Lue lisää laulun opiskelusta.

Lyömäsoittimet

Lyömäsoittimet ovat yksi perinteikkäimmistä soitinryhmistä. Tunnetuimpia lyömäsoittimia ovat sinfoniaorkesteriin kuuluvat patarummut, gongit, symbaalit ja ksylofoni sekä pop & jazz -musiikille poljennon antavat rummut ja perkussiot. Lue lisää lyömäsoittimista.

Näppäilysoittimet

Harppu, kantele ja kitara ovat näppäilysoitinten trio, joka taipuu niin klassiseen musiikkiin, kansansävelmiin kuin kotisoittoon. Turun konservatoriossa niitä voi harjoitella sekä harrastuksena että tavoitteellisesti opiskellen. Lue lisää näppäilysoittimista.

Puhallinsoittimet

Turun konservatorion opettajat antavat mielellään lisätietoja vaski- ja puupuhaltimista sekä siitä, miten ja missä iässä soittoharrastus tai tavoitteellinen opiskelu kannattaa aloittaa. Tarjoamme myös monia soittimia lainalle tai vuokralle. Lue lisää puhallinsoittimista.