Laulun opiskelu Turun konservatoriossa

Konservatorio antaa laulajalle erinomaiset valmiudet hakeutua esimerkiksi musiikkialan ammattikorkeakouluihin ja Sibelius-Akatemiaan. Meillä voit opiskella klassista laulua useilla eri asteilla, musiikkiopistotasolta ammatilliseen peruskoulutukseen.

Klassinen laulu

Laulunopiskelijoiksi Turun konservatorioon otetaan äänenmurroksen ohittaneita, lahjakkaita ja laulusta innostuneita nuoria. Hakijoilta edellytetään myös tavoitteellisuutta musiikin opiskelussa.

Klassisen laulun opiskelijamme pääsevät harjoittelemaan henkilökohtaisilla, viikoittaisilla laulu- ja säestystunneilla. Näistä jälkimmäisillä työskennellään yhdessä pianistin kanssa. Ammatillisessa peruskoulutuksessa opinnot sisältävät myös työskentelyä lied- ja oopperastudiossa.

Turun konservatoriossa opiskelijat saavat myös kokemusta näyttämötyöstä ja orkesterin kanssa työskentelystä. Olemme toteuttaneet sekä omina produktioinamme että yhteistyössä erilaisten tahojen kanssa useita oopperoita ja musikaaleja – aina Lloyd-Webberin Evitasta Mozartin Taikahuiluun.

Laulajamme toimivat jatkuvasti merkittävissä asemissa kaikissa Turun alueen tärkeimmissä kuoroissa, esimerkiksi Key Ensemblessä, Kuninkaantien muusikoissa, CCA, Mieskuoro Naskaleissa, Turun yliopiston kuorossa ja Brahe Djäknarissa. Myös lukuisissa lauluyhtyeissä on meillä opiskelevia tai opiskelleita.

Lisätietoja klassisen laulun opiskelusta Turun konservatoriossa antaa Jouni Kuorikoski.