Klassisen musiikin opiskelu

Perustan klassisen musiikin opinnoille Turun konservatoriossa luovat yksilöopetus pää- ja sivuinstrumentissa. Turun konservatoriossa on mahdollisuus myös erikoistua klassiseen kirkkomusiikkiin, vaikka varsinaisia kanttoriopintoja ei tarjolla olekaan.

Mitä opinnot sisältävät?

Instrumenttiopinnot

Perustan klassisen musiikin opinnoille Turun konservatoriossa luovat korkeatasoinen yksilöopetus pää- ja sivuinstrumentissa sekä laulussa. Turun konservatoriossa on mahdollisuus myös erikoistua kirkkomusiikkiin. Opiskelijamme pääsevät tutustumaan kirkkomuusikon työhön käytännössä yhteistyöseurakuntamme toiminnassa. Oman lisänsä opetustarjontaan tuovat monet vanhaan musiikkiin (mm. barokkiviulu, barokkitrumpetti ja cembalo) erikoistuneet opettajamme.


Yhteismusisointi

Oppilaitoksessamme on loistavat mahdollisuudet yhteismusisointiin. Periodeittain toteutettava kamarimusiikkiopetus kokoaa instrumentalistimme yhteen. Konserttipaikkana on mm. oma konserttisarjamme Sibelius-museossa.  Laulajien oma akustinen lauluyhtye on uusin lisä yhteismusisoinnin tarjonnassamme. Lied- ja oopperaopetus toteutetaan yhteistyössä Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Opiskelijamme ovat menestyneet erittäin hyvin kansallisissa lied-kilpailuissa. Oopperaopinnoissa opiskelijat pääsevät aina toteuttamaan pienetkin tuotantonsa näyttämöllä. Isompia, kokonaisia oopperatuotantoja tehdään n. parin vuoden välein. Oman lisänsä yhteismusisointiin tuovat vuosittain toteutettavat kirkkomusiikkiproduktiot. Tutustu produktioihimme takemmin.

Orkesterit ja kuorot

Suurin oppilaitoksemme orkestereista on Turun  ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä periodeittain toimiva sinfoniaorkesteri Sigyn Sinfonietta. Tämän lisäksi oppilaitoksessamme toimii paljon muitakin orkestereita mm. kamariorkesteri, puhallinorkesteri ja kitaraorkesteri. Näiden lisäksi opiskelijamme pääsevät vuosittain mukaan yhteistyöprojekteihin myös Turun filharmonisen orkesterin ja Laivaston soittokunnan kanssa. Laulunopiskelijoillamme on mahdollisuus osallistua kansainvälisesti palkitun kamarikuoromme toimintaan. Uusi lisä kuoroissamme on kaikkien ammatillisten opiskelijoiden yhdessä muodostama viihdekuoro. Koska yhtyesoittaminen ja -laulaminen on muusikon työn ydintä, tuetaan yhteismusisointia myös tarjoamalla mahdollisuus esimerkiksi yhtyeen tai kuoron johtamisen opiskeluun.

Musiikin hahmotusaineet ja muu tarjonta

Musiikin perusteissa tähdätään nuotinluku- ja kirjoitustaitojen sujuvuuteen. Tavoitteena on antaa opiskelijalle teoreettiset taidot, jotka tukevat monipuolista muusikkoutta ja sen elinikäistä kehittymistä.

Opetusta annetaan myös sovittamisessa, josta tehdään näyttö. Myös säveltäminen kuuluu valinnaiseen kurssitarjontaan. Tämän lisäksi opiskelijoillamme on mahdollisuus hyödyntää koko oppilaitoksemme laaja opetustarjonta. Esim. pop ja jazz -musiikin osaston ja musiikkiteknologian kurssit ovat monelle hyvä lisä tulevaa uraa ajatellen.

Miten haet?