Musiikkiteknologia, luovat taidot ja valinnaiset opinnot

Musiikkiteknologian oppiaineessa oppilas tutustuu musiikkiteknologian perusteisiin ja teknologian tuomiin mahdollisuuksiin esimerkiksi musiikin tekemisessä sekä omassa harjoittelussa

Tarjottavat musiikkiteknologian kurssit taiteen perusopetuksessa lukuvuonna 2022–2023:

 

Musiikkiteknologia 1

Musiikkiteknologia 1 -kurssilla opetellaan laaja-alaisesti musiikkiteknologian perusteita konkreettisen tekemisen kautta.

Tutustumme oppilaitoksen iPadien GarageBandia hyödyntäen DAW:in käytön perusteisiin kuten ohjelmointiin, editoimiseen ja miksaamiseen sekä useisiin muihin aiheisiin, joihin musiikkiteknologia liittyy. Kurssilla opetellaan esimerkiksi äänittämistä, liveäänentoistoa ja nuotinkirjoitusta. Musiikkiteknologian perustermistöön tutustumisen ohella kartutetaan myös tärkeitä yleismusiikillisia taitoja kuten teoria- ja soitintietämystä.

Musiikkiteknologia 1 kurssilla tärkeänä osana on omien soivien tuotosten tekeminen. Niiden tekemistä harjoitellaan omien pienimuotoisten sävellystehtävien kautta sekä oman projektin tuntien myötä, jolloin voit keskittyä juuri omaan juttuusi.

Tämä peruskurssi antaa käsityksen siitä, mitä kaikkea musiikkiteknologian parissa voi tehdä. Kurssin käytyään oppilas voi valita itseään kiinnostavia syventäviä kursseja oppilaitoksen tarjonnasta.

taso 1
60 min/lukuvuoden läpi
ryhmä 1 torstai klo 16–17 H213 Linnankatu
ryhmä 2 torstai klo 17–18 H213 Linnankatu
opettaja: Jussi Karhujoki

Elokuvamusiikki-kurssi

Tule mukaan tutkimaan liikkuvan kuvan ja musiikin rajapintaa! Tällä kurssilla tutkitaan elokuvamusiikin erilaisia tyylejä, mahdollisuuksia ja käytännön toteutusta. Kurssin aikana opit käyttämään samplekirjastoja, orkesterisovittamisen alkeita, äänisuunnittelua, melodisten motiivien käyttöä ynnä muuta. Kurssin tavoitteena on itse säveltää ja tuottaa musiikki lyhytelokuvaan.

taso 2
60 min/syys-kevätlukukausi eli elokuu 2022–toukokuu 2023
tiistai klo 18–19 Linnankatu luokka H213
opettaja: Josu Mämmi

 

Sävellyskurssi

Kurssilla sävelletään biisejä ja instrumentaalimusiikkia, sekä tehdään sovituksia ja tallenteita kaikissa tyylilajeissa.

Periodi 1
19.9.–2.12.2022, Mestarinkatu 2 luokka M309
kokoontumiset pääsääntöisesti torstai-iltapäivisin. Tarkemmat ajat ilmoitetaan myöhemmin.

Periodi 2
9.1.– 28.4.2023, Mestarinkatu 2 luokka M309
kokoontumiset pääsääntöisesti torstai-iltapäivisin. Tarkemmat ajat ilmoitetaan myöhemmin.

opettaja Kari Mäkiranta