Musiikkileikkikoulu

Musiikkileikkikoulun voi aloittaa jo noin kolmen kuukauden iässä ja jatkaa kouluikään saakka.

Perinteisen 3–6-vuotiaille lapsille suunnatun musiikkileikkikoulun lisäksi järjestetään 0–3-vuotiaiden perhemuskareita, joissa lapset käyvät yhdessä vanhempiensa, hoitajiensa tai isovanhempiensa kanssa.

0–3-vuotiaat

0–3-vuotiaiden perhemuskareissa lapset käyvät yhdessä  oman aikuisen kanssa. Tavoitteena on musiikista nauttiminen ja elämysten kokeminen sekä vanhemman ja lapsen vuorovaikutuksen tukeminen.

Toiminnalla pyritään tukemaan lapsen kehitystä monipuolisesti eri ikävaiheissa ja annetaan eväitä kotimusisointiin. Ryhmät muodostetaan mahdollisimman samanikäisistä lapsista. Perheryhmissä mm. körötellään, tanssitaan, soitetaan rytmisoittimia, leikitään laululeikkejä ja kuunnellaan musiikkia.

3–4-vuotiaat

3–4-vuotiaiden tunneilla tutustutaan musiikin eri osa-alueisiin laulamisen, soittamisen, musiikkiliikunnan ja leikkien avulla. Muskariryhmät kokoontuvat kerran viikossa 45 minuutin ajan. 3-vuotiaat voivat vanhempien valinnan mukaisesti käydä tunnilla joko yksin tai osallistua aikuisen kanssa perheryhmiin.

5–6-vuotiaat

5–6-vuotiaiden soittoryhmissä laulamisen, tanssimisen, musiikkiliikunnan ja musiikin kuuntelun lisäksi tutustutaan soittimiin, kuten ukulele, kantele, rytmi- ja melodiasoittimet sekä nokkahuilu. Toiminnan tavoitteena on antaa monipuolisia taide- ja musiikkielämyksiä sekä tutustuttaa lapsi luovaan musiikin tekemiseen yhdessä.

5–6-vuotiaiden lauluryhmissä löydetään yhdessä laulamisen ilo ja opetellaan hyvää äänenkäyttöä. Oman äänen käyttöön rohkaistaan ja kannustetaan. Laulumuskarissa on usein myös rytmisoittimia sekä musiikkiliikuntaa ja musiikin kuuntelua.

5–6-vuotiaiden muskariryhmät kokoontuvat kerran viikossa 60 minuutin ajan.

Opettajatiimi

Musiikin varhaiskasvatuksesta lukuvuonna 2021–2022 vastaavat

Maria Jaakkonen
Annukka Janka-Murros
Aura Laineenkare
Sanna-Marja Kultima
Helinä Salo
Pauliina Sirkiä
Emmi Vesterinen

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(ät)turunkonservatorio.fi

Opetusmateriaalit ja soittimet

Opettajat tiedottavat omissa ryhmissään käytössä olevista materiaaleista ja antavat mielellään vinkkejä myös levyjen, laulukirjojen ja soitinten hankintaan. Muskariluokissa on lasten käyttöön sopiva monipuolinen soittimisto.

Muut muskarivarusteet

Musiikkileikkikouluryhmissä istutaan lattialla ja liikutaan paljon. Sekä lasten että aikuisten olisi hyvä pukeutua sen mukaisesti. Lapsien kannattaa käyttää tossuja tai jarrusukkia. Pienillä vauvoilla voi olla mukana lattiatason leikeissä myös oma harso.

Poissaolot ja peruutukset

Poissaoloista ilmoitetaan Wilman kautta. Pidemmästä poissaolosta opettajan on hyvä opetuksen suunnittelun kannalta tietää, mutta poissaoloja ei hyvitetä lukukausimaksussa.

Muskarin lopettamisesta kesken kauden pyydämme ilmoittamaan kirjallisesti aina sekä omalle opettajalle etunimi.sukunimi@turunkonservatorio.fi että varhaisiän musiikkikasvatuksen lehtori Pauliina Sirkiälle pauliina.sirkia@turunkonservatorio.fi. Huomioithan, että lähtökohtaisesti musiikkileikkikoulun pienin laskutusyksikkö on yksi lukukausi.

Opettajan sairastuessa pyritään järjestämään sijainen. Aina se ei valitettavasti onnistu, jolloin opettaja lähettää opetuksen peruuntumisesta tekstiviestin. Pidäthän huolta, että yhteystietosi pysyvät ajan tasalla koko lukuvuoden ajan.

Tiedotus

Musiikkileikkikoulu tiedottaa Wilma-viestein. Epävirallisena tiedotusfoorumina toimii myös facebook-ryhmä Turun konservatorion musiikkileikkikoulut!