Musiikkileikkikoulu

Musiikkileikkikoulun voi aloittaa jo noin kolmen kuukauden iässä ja jatkaa kouluikään saakka.

Perinteisen 3–6-vuotiaille lapsille suunnatun musiikkileikkikoulun lisäksi järjestetään 0–4-vuotiaiden perhemuskareita, joissa lapset käyvät yhdessä vanhempiensa, hoitajiensa tai isovanhempiensa kanssa.

3 kk–4-vuotiaat

Perheryhmät (vauvat, Taaperot, Tenavat ja Vesselit) kokoontuvat kerran viikossa 45 min ajan. Tavoitteena on musiikista nauttiminen ja elämysten kokeminen sekä vanhemman ja lapsen vuorovaikutuksen tukeminen.

Toiminnalla pyritään tukemaan lapsen kehitystä monipuolisesti eri ikävaiheissa ja annetaan eväitä kotimusisointiin. Ryhmät muodostetaan mahdollisimman samanikäisistä lapsista. Perheryhmissä mm. körötellään, tanssitaan, soitetaan rytmisoittimia, leikitään laululeikkejä ja kuunnellaan musiikkia.

3–6-vuotiaat

3–6-vuotiaiden tunneilla tutustutaan musiikin eri osa-alueisiin, soittimiin ym. laulun, musiikkiliikunnan ja leikkien avulla. Muskariryhmät kokoontuvat kerran viikossa 45–60 min ajan.

4–6-vuotiaat käyvät ryhmissä yksin, mutta 3–4-vuotiaat voivat vanhempien valinnan mukaisesti käydä joko yksin tai osallistua aikuisen kanssa perheryhmiin.

6-vuotiaiden soittoryhmissä laulamisen, tanssimisen, musiikkiliikunnan ja musiikin kuuntelun lisäksi tutustutaan soittimiin, kuten ukulele, kantele, laatta- ja rytmisoittimet sekä nokkahuilu.Toiminnan tavoitteena on antaa monipuolisia taide- ja musiikkielämyksiä sekä tutustuttaa lapsi luovaan musiikin tekemiseen yhdessä.

6-vuotiaiden lauluryhmässä löydetään yhdessä laulamisen ilo ja opetellaan hyvää äänenkäyttöä. Oman äänen käyttöön rohkaistaan ja kannustetaan. Laulumuskarissa on usein myös rytmisoittimia mukana sekä musiikkiliikunta ja -kuuntelu.

Opettajatiimi

Musiikin varhaiskasvatuksesta vastaavat lukuvuonna 2018–2019

Epp-Inna Westergård
Annukka Janka-Murros
Helinä Salo
Terhi Lehtovaara

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(ät)turunkonservatorio.fi

Opetusmateriaalit ja soittimet

Lapsiryhmissä eli ilman aikuista käyvillä lapsilla pitäisi olla jokaisella oma esim. pahvinen kulmakansio, minkä sisälle kootaan tunneilla käytetty materiaali talteen. Kurkaamalla kansion sisälle kotona myös vanhemmat pääsevät jyvälle siitä, mitä muskarissa on puuhattu. Kansion päälle tulee kirjoittaa lapsen nimi ja sisäpuolelle huoltajan nimi ja puhelinnumero. Kansio tulee ottaa mukaan joka tunnille.

Opettajat tiedottavat omissa ryhmissään käytössä olevista materiaaleista ja antavat mielellään vinkkejä myös. levyjen, laulukirjojen ja soitinten hankintaan. Luokassa on varsin monipuolinen soittimisto musiikkileikkikoululaisten käytössä.

Muut muskarivarusteet

Musiikkileikkikouluryhmissä istutaan lattialla ja tanssitaan paljon. Sekä lasten että aikuisten olisi hyvä pukeutua sen mukaisesti ja riittävän kevyesti. Korut ja korkokengät kuuluvat juhliin. Lasten ulkojalkineet jätetään naulakolle ja sisätiloissa käytetään tossuja. Aikuiset voivat tulla ulkojalkineilla yläkertaan ja riisua ne luokan ovenpieleen. Pienillä vauvoilla voisi olla mukana esim. oma harso käytettäväksi pään alla lattiatason leikeissä.

Poissaolot ja peruutukset

Yksittäisestä poissaolosta ei tarvitse ilmoittaa opettajalle erikseen, paitsi lukukauden ensimmäisillä opetuskerroilla. Pidemmästä poissaolosta opettajan on hyvä opetuksen suunnittelun kannalta tietää, mutta niitä ei hyvitetä lukukausimaksussa.

Muskarin lopettamisesta kesken kauden pyydämme ilmoittamaan kirjallisesti aina sekä omalle opettajalle että osoitteeseen muskari(ät)turunkonservatorio.fi. Huomioithan, että lähtökohtaisesti musiikkileikkikoulun pienin laskutusyksikkö on yksi lukukausi.

Opettajan sairastuessa pyritään järjestämään sijainen. Aina se ei valitettavasti onnistu, jolloin opetuksen peruuttamisesta lähetetään kansliasta tekstiviesti. Pidäthän huolta, että yhteystietosi pysyvät ajan tasalla lukuvuoden ajan.

Tiedotus

Pyrimme pitämään muskaritiedotteessa näkyvillä ajankohtaiset asiat läpi lukuvuoden. Kun kaikki muskarilaiset ovat saaneet Wilma-tunnuksensa käyttöön, tiedotus siirretään Wilmaan.  Epävirallisena tiedotusfoorumina toimii myös facebook-ryhmä Turun konservatorion muskarilaiset – Musiikkia meidän muksuille!

Lukukausimaksut

Lukukausimaksut lukuvuonna 2019–2020 löytyvät täältä.