Musiikkileikkikoulu

Musiikkileikkikoulun voi aloittaa jo noin kolmen kuukauden iässä ja jatkaa kouluikään saakka.

Perinteisen 3–6-vuotiaille lapsille suunnatun musiikkileikkikoulun lisäksi järjestetään 0–3-vuotiaiden perhemuskareita, joissa lapset käyvät yhdessä vanhempiensa, hoitajiensa tai isovanhempiensa kanssa. Musiikkileikkikoulussa oppiminen tapahtuu ryhmissä. Opetuskielenä on suomi.

0–3-vuotiaat

0–3-vuotiaiden muskariryhmissä lapset käyvät yhdessä  oman aikuisen kanssa. Tavoitteena on musiikista nauttiminen ja elämysten kokeminen sekä vanhemman ja lapsen vuorovaikutuksen tukeminen.

Toiminnalla pyritään tukemaan lapsen kehitystä monipuolisesti eri ikävaiheissa ja annetaan eväitä kotimusisointiin. Ryhmät muodostetaan mahdollisimman samanikäisistä lapsista. Ryhmissä mm. körötellään, tanssitaan, soitetaan rytmisoittimia, leikitään laululeikkejä ja kuunnellaan musiikkia.

3–4-vuotiaat

3–4-vuotiaiden tunneilla tutustutaan musiikin eri osa-alueisiin laulamisen, soittamisen, musiikkiliikunnan ja leikkien avulla. Muskariryhmät kokoontuvat kerran viikossa 45 minuutin ajan. 3-vuotiaat voivat vanhempien valinnan mukaisesti käydä tunnilla joko yksin tai osallistua aikuisen kanssa ryhmiin.

5–6-vuotiaat

5–6-vuotiaiden ryhmissä laulamisen, tanssimisen, musiikkiliikunnan ja musiikin kuuntelun lisäksi tutustutaan soittimiin, kuten ukulele, kantele, rytmi- ja melodiasoittimet sekä nokkahuilu. Toiminnan tavoitteena on antaa monipuolisia taide- ja musiikkielämyksiä sekä tutustuttaa lapsi luovaan musiikin tekemiseen yhdessä.

5–6-vuotiaiden muskariryhmät kokoontuvat kerran viikossa 60 minuutin ajan.

Opettajatiimi

Varhaisiän musiikkikasvatuksesta lukuvuonna 2023–2024 vastaavat

Nina Ampuja
Annukka Janka-Murros
Pauliina Sirkiä

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(ät)turunkonservatorio.fi

Opetusmateriaalit ja soittimet

Opettajat tiedottavat omissa ryhmissään käytössä olevista materiaaleista ja antavat mielellään vinkkejä myös levyjen, laulukirjojen ja soitinten hankintaan. Muskariluokissa on lasten käyttöön sopiva monipuolinen soittimisto.

Muut muskarivarusteet

Musiikkileikkikouluryhmissä istutaan lattialla ja liikutaan paljon. Sekä lasten että aikuisten olisi hyvä pukeutua sen mukaisesti. Lapsien kannattaa käyttää tossuja tai jarrusukkia. Pienillä vauvoilla voi olla mukana lattiatason leikeissä myös oma harso.

Tiedotus, poissaolot ja peruutukset

Musiikkileikkikoulu tiedottaa Wilma-viestein. Opettajan sairastumisesta johtuva mahdollinen tunnin peruuntuminen ilmoitetaan tekstiviestillä. Oppilaan poissaolosta toivotaan ilmoitus myös Wilman kautta. Pidemmästä poissaolosta opettajan on oppitunnin suunnittelun kannalta hyvä tietää, mutta poissaoloja ei hyvitetä lukukausimaksussa.

Muskarin lopettamisesta kesken kauden pyydämme ilmoittamaan kirjallisesti aina joko omalle opettajalle etunimi.sukunimi(ät)turunkonservatorio.fi tai Pauliina Sirkiälle pauliina.sirkia(ät)turunkonservatorio.fi.
Huomioithan, että lähtökohtaisesti musiikkileikkikoulun pienin laskutusyksikkö on yksi lukukausi.