Jousiorkesterit

Turun konservatoriossa ja musiikkiopistossa toimii viisi jousiorkesteria, joissa musisoi soittajia vasta-alkajista ammattiin opiskeleviin.

PikkuSinfis

Tämän matalan kynnyksen orkesteri on tarkoitettu opiskelun alkuvaiheessa oleville jousi- ja puhallinsoittajille. Odotuksena on, että mukaan tulevalla oppilaalla on noin yhden vuoden opiskelusta ensimmäiseen perustasoon tai pidemmälle yltävät valmiudet soittimen hallinnassa. Oppilaiden osaamisen tasot voivat olla kuitenkin hyvin erilaiset, joten opiskeltava materiaali pyritään sovittamaan sopivaksi kaikille mukaan tuleville soittajille. Tavoitteena on oppia yhteissoiton alkeita ja orkesterin toimintaa kappaleiden valmistamisesta esiintymisiin.

Harjoituksissa kehitetään yhteissoittoa erilaisten tehtävien (esim. asteikot, jousiharjoitukset ja kaanonit) avulla ja ohjelmistoon kuuluu laaja-alaisesti kansanmusiikkia, taidemusiikkia sekä kevyttä musiikkia mahdollisuuksien mukaan helpoin sovituksin.

Orkesteri kokoontuu Mestarinkadun salissa tiistaisin klo 17.00–17.45. PikkuSinfistä johtaa Matti Moilanen.

Minijouset

Turun konservatorion nuorimmat jousisoitinoppilaat saavat kokemuksia yhteismusisoinnista ja esiintymisestä Minijousissa. Silloin tällöin joukkoomme liittyy myös muiden soitinten soittajia, kuten pianisteja tai puhaltajia. Olemme myös usein esiintyneet lapsikuoron kanssa.

Minijouset harjoittelevat maanantaisin klo 16.30–17.30 Crichton-salissa Linnankadun toimipisteessä. Minijousia johtaa Hanne Lund.

Nuoret Jouset

Orkesterin soittajat ovat opinnoissaan edenneet toiselle perustasolle tai pidemmälle, mutta harjoituksissa keskitytään edelleen orkesterisoiton perusteisiin. Yhteissoittoon liittyvät asiat viedään pidemmälle ja sointiin, sävelpuhtauteen ja rytmin tarkkuuteen liittyviin kysymyksiin voidaan perehtyä syvällisemmin.

Ohjelmistossa on tuttua ja tuntemattomampaa materiaalia, jossa on edelleen monialaisesti kansanmusiikkia, taidemusiikkia sekä elokuva- ja musikaalimusiikkia mahdollisuuksien ja toiveiden mukaan. Sovitukset pyritään mitoittamaan sopiviksi eri vaiheissa oleville soittajille. Tavoitteena on kehittää yhteissoitollisia valmiuksia, soinnin ja rytmin hallintaa sekä ympärillä soivan musiikillisen materiaalin parempaa hahmottamista ja kuulemista.

Orkesteri kokoontuu tiistaisin Mestarinkadun salissa klo 18.00–19.00. Nuoria Jousia johtaa Matti Moilanen.

Juniorijouset

Opinnoissaan pidemmälle edenneet nuoret muusikot kartuttavat taitojaan Juniorijouset-orkesterissa, jossa kulloinkin harjoitettavien teosten myötä perehdytään sellaisiin orkesterisoiton peruslainalaisuuksiin kuten kapellimestarin johdolla soittamiseen, yhtenäiseen jousenkäyttöön, oman soitinryhmän yhtenäisyyteen, kuuntelun kehittämiseen ja yhtenäisen fraseerauksen saavuttamiseen.

Juniorijouset harjoittelevat Crichton-salissa Linnankadun toimipisteessä Arja Yurtsevenin johdolla keskiviikkoisin klo 17.30–18.45.

 

Kamariorkesteri

Turun konservatorion kamariorkesterin soittajat ovat ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijoita ja jo pitempään soittoa harrastaneita taiteen perusopetuksen oppilaita. Ohjelmiston perusrunko koostuu keskeisistä jousi- ja pienimuotoisille sinfoniakokoonpanoille sävelletyistä teoksista.

Kamariorkesteri on esiintynyt laajalti sekä kotimaassa että ulkomailla ja tehnyt yhteistyötä mm. Helsingin konservatorion, Tarton Eller – musiikkikoulun ja Falunin konservatorion orkesterien kanssa.

Orkesteria johtaa sellonsoiton lehtori Jukka Perksalo. Harjoitukset Crichton-salissa Linnankadun toimipisteessä maanantaisin klo 17.45–19.45.