Jousiorkesterit Turun konservatoriossa

Turun konservatoriossa toimii neljä jousiorkesteria, joissa musisoi soittajia vasta-alkajista ammattiin opiskeleviin. Jousisoitinharrastuksen ensi askeleet voi ottaa Minijousissa ja Juniorijousissa. Lisäksi ammattiopiskelijat osallistuvat sinfoniaorkesteri Sigyn Sinfonietan periodeille.

Minijouset ja Juniorijouset

Turun konservatorion nuorimmat jousisoitinoppilaat saavat kokemuksia yhteismusisoinnista ja esiintymisestä Minijousissa. Opinnoissaan pidemmälle edenneet nuoret muusikot kartuttavat taitojaan Juniorijouset-orkesterissa.

Minijousia johtaa N.N. ja Juniorijousia Harri Sippel.

Turun konservatorion kamariorkesteri

Turun konservatorion kamariorkesterin soittajat ovat ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijoita ja pitkään soittoa harrastaneita taiteen perusopetuksen oppilaita. Ohjelmiston perusrunko koostuu keskeisistä kamariorkesteriteoksista.

Kamariorkesteri on esiintynyt aktiivisesti sekä kotimaassa että ulkomailla. Pisimmälle orkesterin matka on vienyt vuonna 2009, jolloin se matkusti Yhdysvaltoihin Floridan suomalaisyhteisön vieraaksi.

Orkesteria on johtanut vuodesta 2001 konservatorion sellonsoiton lehtori Jukka Perksalo.

Turun konservatorion salonkiorkesteri

Turun konservatorion salonkiorkesteri teki ensiesiintymisensä joulukuussa 2008. Siitä lähtien se on esiintynyt säännöllisesti niin omissa konserteissaan kuin erilaisissa produktioissa.

Orkesterissa on pienen jousiston lisäksi puhaltimia, lyömäsoittimia sekä piano. Kokoonpanonsa vuoksi salonkiorkesteri on monipuolinen pieni orkesteri, joka pystyy esittämään hyvin monenlaista musiikkia.

Orkesterin oma ohjelmisto koostuu perinteisistä salonkimusiikin osa-alueista. Mukana on wienervalsseja, ooppera- ja operettipätkiä sekä 1900-luvun alkuvuosikymmenien tanssi- ja viihdemusiikkia. Tämän lisäksi orkesteri on esittänyt myös uudempaa viihdemusiikkia. Orkesteri on esittänyt jouluisin myös amerikkalaista viihteellistä jouluohjelmistoa Mistletoe and Holly -nimistä konserttia.

Salonkiorkesteria on sen perustamisesta saakka johtanut Marko Autio.

Sigyn Sinfonietta

Sigyn Sinfonietta on Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelman ja Turun konservatorion ammattiopiskelijoista koostuva sinfoniaorkesteri, joka työskentelee periodeittain eri kapellimestareiden johdolla. Sigyn Sinfonietta tarjoaa opiskelijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden suorittaa orkesterisoiton opintoja keskeisten, suurten orkesteriteosten parissa. Orkesteri on myös konsertoinut sekä kotimaassa että ulkomailla.

Orkesteria ovat aiemmin johtaneet mm. Tibor Bogányi, Juha Kangas, Jan Söderblom, Tuomas Rousi, Pertti Pekkanen, Arturo Alvarado, Marko Autio, Anna Rombach, Henri Sigfridsson, David Claudio, Juhani Lamminmäki ja Erkki Lasonpalo.