Turun konservatorion kuorot

Oppilaitoksessamme toimii kaksi lapsikuoroa, nuorisokuoro ja aikuisten kamarikuoro. Meillä kuorossa laulaminen on hauskaa, yhteisöllistä ja uusia mahdollisuuksia avaavaa.

Valmennuskuoro Pikkurella

Pikkurella on tarkoitettu kaikille laulamisesta kiinnostuneille 7–8-vuotiaille lapsille. Kuoroon otetaan vuosittain enintään 25 laulajaa. Mukaan pääsevät myös konservatorion ulkopuoliset oppilaat.

Pikkurellaa johtaa Epp-Inna Westergård.

Lapsikuoro Auriella

Kuvaaja Tuomas Kourula

Auriella on tarkoitettu noin 9–12-vuotiaille tytöille ja pojille. Kuoro toivottaa tervetulleiksi uudet laulajat myös lähikunnista ja konservatorion ulkopuolelta. Aikaisempaa kuorokokemusta ei vaadita – halu laulaa yhdessä toisten kanssa ja oppia uusia lauluja riittää.

Kuoron ohjelmisto sisältää monipuolisesti erilaisia 1–3 -äänisiä lauluja, joihin liitetään usein myös soittimia ja liikuntaa. Auriella tekee tiivistä yhteistyötä nuorisokuoro Sigynellan kanssa.

Auriella esiintyy perinteisesti muun muassa Lasten musiikkijuhlilla sekä joulu- ja kevätkonserteissa. Lisäksi järjestetään pienempiä esiintymisiä.

Kuorossa laulaminen antaa myös mahdollisuuden osallistua musiikin perusteiden eli musiikinteorian ja säveltapailun opetukseen Turun konservatoriossa. Musiikin perusteet 1 on sopiva taso yli 9-vuotiaille.

Turun konservatorion soiton- ja laulunopiskelijoilla kuoro sisältyy lukukausimaksuun ja sillä voi suorittaa opetussuunnitelmaan kuuluvan yhteismusisoinnin.

Kuoroa johtaa Terhi Lehtovaara.

Tyttökuoro Sigynella

Kuvaaja Tuomas Kourula

Turun konservatorion tyttökuoro Sigynella on tarkoitettu noin 12–18 -vuotiaille tytöille. Kuoron ohjelmisto sisältää monenlaista musiikkia eri aikakausilta – niin kevyttä kuin vakavampaakin. Laulajilta ei edellytetä aiempaa kuorokokemusta, vaan halua laulaa ja oppia uusia lauluja.

Kuoroon ovat tervetulleita myös lähikuntien ja konservatorion ulkopuoliset laulajat. Sigynellassa laulaminen antaa myös mahdollisuuden osallistua musiikinteorian ja säveltapailun opetukseen Turun konservatoriossa. Kuorolaisille pyritään järjestämään oma musiikin perusteiden ryhmä.

Sigynella on ollut mukana muun muassa Hannu ja Kerttu -oopperassa, konsertoinut yhdessä Laivaston soittokunnan kanssa sekä toteuttanut Tellu Turkka-Saaren Suden aika -runolauluteoksen naiskuoro Susinellan kanssa. Esiintymismahdollisuudet ovat monipuolisia.

Kuoroa johtaa Terhi Lehtovaara.

 

Kuvaaja Tuomas Kourula